Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσιφλίκι της Λαϊκής Ενότητας επιχειρεί να κάνει τη Βουλή η Κωνσταντοπούλου

Τσιφλίκι της Λαϊκής Ενότητας επιχειρεί να κάνει τη Βουλή η Κωνσταντοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λαϊκή Ενότητα, Μανώλης Γλέζος, Πρόεδρος της Βουλής, ΣΥΡΙΖΑ,

Τσιφλίκι της Λαϊκής Ενότητας επιχειρεί να κάνει την Βουλή η Κωνσταντοπούλου. Παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα -πλην της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας με την οποία φλερτάρει η πρόεδρος της Βουλής- και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών την έχουν απαξιώσει για την συμπεριφορά της, η κ. Κωνσταντοπούλου και σήμερα επιχείρησε να διεξάγει συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές.

Ωστόσο, η συνεδρίαση δεν διεξήχθη καθώς δεν υπήρξε απαρτία.

Στη συνεδρίαση που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Βουλής παρευρέθηκε μόνο η Λαϊκή Ενότητα και τρεις διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη έχουν αποχωρήσει , δηλαδή η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Κώστας Ζαχαριάς.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι κάποιοι θέλουν τη Βουλή «κλωτσοσκούφι στα χέρια εκείνων που απεργάζονται την κατάλυση της Βουλής και την σίγαση της δημοκρατίας». «Με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνω ότι γι’ αυτό το μείζον θέμα δεν έχει σχηματιστεί απαρτία για να γίνει συζήτηση», σημείωσε.

Η Πρόεδρος της Βουλής διάβασε επιστολή – πρόσκληση που είχε αποστείλει η ίδια προς τον Μανώλη Γλέζο με 4 ιδιότητες, όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Σύντροφε Μανώλη, αγωνιστή της Αντίστασης, της Δημοκρατίας, της Αριστεράς.

Σου απευθύνω αυτήν την επιστολή με τέσσερις ιδιότητες:

-την ιδιότητα του πολίτη, ενεργού μέλους της κοινωνίας και του λαού, τη σημασία του οποίου έχεις πολιτικά τιμήσει και αναδείξει όσο λίγοι, όντας ο ίδιος ένας πραγματικά ενεργός πολίτης

-την ιδιότητα του απλού μέλους αλλά και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο τίμησες με την ενεργό συμμετοχή σου επί χρόνια, αλλά και κοσμώντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του το 2012 και το Ευρωψηφοδέλτιο το 2014 και υπηρέτησες με συνέπεια, με παρρησία και με ειλικρινή αγωνία για την κοινή μας πορεία

-την ιδιότητα της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, μιας Επιτροπής που ιδρύθηκε χάρις στις δικές σου πρωτοβουλίες και στη δική σου επιμονή στην προηγούμενη περίοδο και ανασυγκροτήθηκε και αναβαθμίσθηκε σε αυτήν την περίοδο, μετά από πρότασή μου και ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας.

-την ιδιότητα της Προέδρου της Βουλής.

Και με τις τέσσερις αυτές ιδιότητες, θέλω να σου εκφράσω στην ευγνωμοσύνη μου για τον σταθερό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεσαι για να μην περάσει το 3ο Μνημόνιο ως οδοστρωτήρας επάνω από τον ελληνικό λαό, την κοινωνία και τη δημοκρατία, να μην εξαφανίσει τις αγωνιζόμενες κοινωνικές δυνάμεις και τις νέες γενιές και να μην παραδοθεί η χώρα στους δανειστές και στην ολιγαρχία.

Οι πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις σου αποδεικνύουν ότι η υπαρξιακή αγωνία για ελευθερία, δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, ελπίδα και μια αξιοβίωτη ζωή αποτελούν πεδίο κοινής εγρήγορσης και πάλης, στην οποία καλούμαστε να συμβάλουμε όχι μόνον από επιλογή και προσήλωση στις αρχές και τις αξίες που υπηρετήσαμε αλλά και από ύψιστο δημοκρατικό καθήκον.

Οι δρόμοι της ελπίδας στους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν.
Θέλω επίσης να σε ενημερώσω ότι σήμερα στις 6 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής με αντικείμενο τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και αύριο θα συνεδριάσει με αντικείμενο το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα σε όλους και όλες τις βουλευτές- εκπροσώπους του να τοποθετηθούν για τα δύο αυτά μείζονα θέματα για τα οποία η παρούσα Βουλή πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες. Θα είναι τιμή μας η παρουσία σου.

Με συντροφική εκτίμηση, δημοκρατική αγωνία και αγωνιστική εγρήγορση».

Πάντως, ούτε ο Μανώλης Γλέζος παραβρέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά με μία σύντομη και λιτή απάντησή του ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να παρευρεθεί στην συνεδρίαση διότι βρίσκεται στ’ Απεράθου της Νάξου.

Σχετικά άρθρα