Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια πρόσωπα θα απαρτίζουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ποια πρόσωπα θα απαρτίζουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ελληνική Κυβέρνηση, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Όλα δείχνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν τελικά στις 20 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη θα δοθεί η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στη Βασιλική Θάνου ενώ την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση με υπηρεσιακή πρωθυπουργό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του parapolitika.gr, υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και από τα πρόσωπα που μετείχαν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Υπουργός Εξωτερικών θα αναλάβει ο γκουρού της ελληνικής διπλωματίας και από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης.

Την ευθύνη των εκλογών ως υπουργός Εσωτερικών θα αναλάβει ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης. Υπουργός Άμυνας θα οριστεί ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος. Ο σημερινός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα προαχθεί σε υπουργό Δικαιοσύνης.

H απόφαση για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Βασιλική Θάνου φαίνεται να είναι ειλημμένη από τον Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος προσανατολίζεται στο να μην συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την εξάντληση της διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σχετικά άρθρα