Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς στοχεύει να αλώσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ: Πρόγραμμα αντίβαρο στο Μνημόνιο

Πώς στοχεύει να αλώσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ: Πρόγραμμα αντίβαρο στο Μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Μνημόνιο, Όλγα Γεροβασίλη, ΣΥΡΙΖΑ,

Για παράλληλο, ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο πρόγραμμα που δεν θα έρχεται σε σύγκρουση με την συμφωνία, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα και θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις για τους πιο αδύναμους έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Υπάρχουν υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε συμφωνήσει και θα στηρίξουμε, ωστόσο έχουμε παράλληλο πρόγραμμα που θα τρέχει το οποίο θα είναι αυτό το οποίο πιστεύουμε ότι θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις, κυρίως στους πιο αδύναμους, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε γιατί το έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά η Ολγα Γεροβασίλη.

Στο ερώτημα πότε αναμένεται να ανακοινωθεί αυτό το παράλληλο πρόγραμμα και εάν θα το διαπραγματευτούν με τους εταίρους πριν ή μετά τις εκλογές η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Το παράλληλο πρόγραμμα είναι πέραν της διαπραγματεύσεως. Είναι βασισμένο, με εφικτούς στόχους οι οποίοι θα ονομάζονται και θα είναι υλοποιήσιμοι και ρεαλιστικοί και δεν θα έρχονται σε σύγκρουση με τους όρους της συμφωνίας, αλλά θα υλοποιούν παράλληλες δράσεις».

Ανέφερε δε ότι θα ανακοινωθεί άμεσα σημειώνοντας ότι: «θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο, επομένως δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης για το παράλληλο πρόγραμμα».

Με αφορμή τη νέα πρόταση του προέδρου της ΝΔ για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και αποφυγή της πρόωρης προεκλογικής διαδικασίας η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Αυτό είναι μία τελευταία επικοινωνιακή τακτική. Δεν νομίζω ότι “ακουμπάει” πουθενά στην πραγματικότητα. Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός ότι είναι αναγκαίο και το υποστηρίζουμε να προσφύγουμε στις κάλπες προκειμένου να έχουμε μία νέα ισχυρή λαϊκή εντολή».

Στο ερώτημα σχετικά με το τι πρόκειται να αλλάξει από μία τέτοια κίνηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Εκτίμησή μας είναι ότι η πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι ένας εφικτός στόχος. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη για τη χώρα και το γνωρίζουν αυτό οι Ελληνες πολίτες για μία σταθερότητα όχι μόνο στο οικονομικό και στο κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και στο πολιτικό τοπίο. Αυτό είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο προκειμένου να υπάρξει η “επομένη”. Επομένως εμείς ζητάμε την εκ νέου ανανέωση ισχυρής εντολής στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά άρθρα