Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνοιξε η πόρτα εξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ – Αυξάνονται οι φυγόκεντρες δυνάμεις στην Κουμουνδούρου

Άνοιξε η πόρτα εξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ – Αυξάνονται οι φυγόκεντρες δυνάμεις στην Κουμουνδούρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Θοδωρής Δρίτσας, Λαϊκή Ενότητα, Μαρία Κανελλοπούλου, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης,

Η πόρτα της εξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει γι τα καλά, με τα μέλη της ομάδας των «53» να αποφασίζουν έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Τάσου Κορωνάκη.

Με την αποχώρηση του κ. Κορωνάκη φαίνεται πως γυρίζει νέα σελίδα στην εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Τα περισσότερα από τα μέλη της τάσης τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, με πολλούς να προτείνουν συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η Τετάρτη είναι η ημέρα που θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις, όπoυ και θα υπάρξει νέα συνεδρίαση.

Παράλληλα, την αποχώρηση από την ενεργό πολιτική σκέφτονται οι Θόδωρος Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, προερχόμενοι επίσης από τους «53», με την τελευταία υπουργό να έχει βρεθεί παράλληλα στο στόχαστρο για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού.

Εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσαν εαυτόν οι βουλευτές Μαρία Κανελλοπούλου (Αχαΐα) και ο Κώστας Δερμιτζάκης (Λασίθι).

Αυτό που απασχολεί, είναι η στάση που θα κρατήσει η νεολαίο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει κρατήσει επικριτική στάση απέναντι στο κόμμα.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα μπροστά σε αυτές τις φυγόκεντρες δυνάμεις που απειλούν να διαλύσουν εις τα εξ ων συνετέθη το ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλουν τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η πλατιά λαϊκή – κοινωνική βάση που έχει αποκτήσει το κόμμα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και ο οποίος όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού «ήρθε η ώρα να διαδραματίσει το ρόλο του στην ανασυγκρότηση του κόμματος».

Αυτό θα είναι και το ζητούμενο στη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων μέχρι και την Κυριακή των εκλογών.

Σχετικά άρθρα