Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Zeit: Η Μέρκελ θα υποκύψει στο ΔΝΤ για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

Die Zeit: Η Μέρκελ θα υποκύψει στο ΔΝΤ για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Κούρεμα Χρέους,

Η Μέρκελ θα υποκύψει στο ΔΝΤ για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» και υποστηρίζει ότι η γερμανίδα καγκελάριος είναι ήδη προετοιμασμένη να παίξει το παιχνίδι με τις λέξεις στο θέμα απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Η γερμανική εφημερίδα προεξοφλεί ότι η ελάφρυνση χρέους που θα επιβάλλει το ΔΝΤ θα ισοδυναμεί με «κούρεμα», το οποίο όμως η Γερμανίδα Καγκελάριος θα αποφύγει να ονομάσει έτσι προκειμένου να μην εκτεθεί στη γερμανική κοινή γνώμη.

«Αν η γερμανική κυβέρνηση υποχωρήσει και δεχθεί μια απομείωση του ελληνικού χρέους, φοβάται ότι στο εσωτερικό της χώρας θα την κατηγορήσουν ότι δεν τηρεί τον λόγο της.

Γι’ αυτό γίνεται λόγος για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής του, ώστε να συνεχίσει να μπορεί να ισχυρίζεται ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα λάβουν το σύνολο των χρημάτων που έδωσαν στην Αθήνα», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Το ΔΝΤ έχει όμως ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα αν το χρέος δεν γίνει βιώσιμο και αυτό προϋποθέτει πρακτικά διαγραφή σε ένα ποσοστό.

Ετσι, η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ουσιαστικά μέτρα που οικονομοτεχνικά θα έχουν τις ίδιες συνέπειες με ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας, τα οποία όμως θα αποφύγει να ονομάσει “κούρεμα”.

Αυτό όμως είναι «μια αυταπάτη», εξηγεί η γερμανική εφημερίδα, καθώς η τρέχουσα αξία του συνόλου των μελλοντικών πληρωμών θα μειωθεί. «Με άλλα λόγια: κάποια στιγμή η επιτρεπτή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα μετατραπεί στο απαγορευμένο κούρεμα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα γίνει αυτό».

Σχετικά άρθρα