Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλεξιάδης: Πλάνο για δικαιότερο ΕΝΦΙΑ το 2016

Αλεξιάδης: Πλάνο για δικαιότερο ΕΝΦΙΑ το 2016
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, ΕΝΦΙΑ, Κτηματολόγιο, Περιουσιολόγιο, ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Σαμαράς,

«Σχεδιασμοί για έναν πιο δίκαιο και αναλογικό ΕΝΦΙΑ από το 2016 γίνονται στο υπουργείο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ότι «για το 2015 δυστυχώς θα είναι όπως ήταν περίπου και για το 2014. Δεν μπορέσαμε μέσω της διαπραγμάτευσης να πάμε σε έναν πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο περιουσιολόγιο, το κτηματολόγιο και μία σειρά επιπρόσθετων μέτρων που επεξεργάζεται το υπουργείο, τόνισε ότι «είναι χαρακτηριστικά παράδειγμα σε όσους θεωρούν ότι ο πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε ήταν μαύρα σημεία και καταστροφή. Βεβαίως και υπήρχαν πολλά προβληματικά σημεία, πολλά σημεία δύσκολα, αλλά το περιουσιολόγιο, το κτηματολόγιο κλπ είναι τα θετικά σημεία των διατάξεων».

Παράλληλα, ο κ. Αλέξιάδης σημείωσε ότι υπάρχει δέσμευση για ολοκλήρωση εντός του 2015 του περιουσιολογίου, και εντός του 2016 του κτηματολογίου, χαρακτηρίζοντάς τα «πάρα πολύ σημαντικά εργαλεία». «Δημιουργούν μια νέα αρχή, μια νέα σχέση του Έλληνα φορολογούμενου με την πολιτεία. Αντιλαμβάνεστε ότι από το περιουσιολόγιο και μετά δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι ξέχασε, παρέλειψε, δεν δήλωσε κάτι», είπε και τόνισε ότι σε άλλη περίπτωση θα υπάρξουν μεγάλες προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Όσον αφορά στην παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι ζητήθηκε έρευνα για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο taxis και οδήγησαν σε παράταση φορολογικών δηλώσεων για νομικά και φυσικά πρόσωπα και κάλεσε τους πολίτες να μην περιμένουν τελευταία στιγμή να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις καθώς όπως είπε «είμαστε λαός της τελευταίας στιγμής».

Για το τέλος, ο κ. Αλεξιάδης φυλούσε και τα καρφιά του στην Αριστερή Πλατφόρμα – πλέον Λαϊκή Ενότητα. Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι η εκλογές είναι επιλογή του πρωθυπουργού, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι «ήταν επιλογή όλων εκείνων που ενώ επιλέχθηκαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να δημιουργήσουν καινούριο κόμμα και στην ουσία να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές» ενώ εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές «θα ξεκαθαριστούν τα πράγματα και επειδή όπως είπαμε στον τομέα της οικονομίας έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση για να μπορεί να τα υλοποιήσει».

Σχετικά άρθρα