Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Στις 20 Σεπτεμβρίου πιθανότατα οι εκλογές

Γεροβασίλη: Στις 20 Σεπτεμβρίου πιθανότατα οι εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Όλγα Γεροβασίλη, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή,

Στην εκτίμηση πως οι εκλογές θα διενεργηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, παρά τα εμπόδια καθυστερήσεων που βάζει η αντιπολίτευση.

«Εκτιμώ ότι θα έχουμε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου. Κάποιοι έχουν λόγους να τις καθυστερούν και το προσπαθούν», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Mega.

Δεν θέλουμε να μείνουμε στην εξουσία πάση θυσία. Θέλουμε να είμαστε στη κυβέρνηση για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη. Υπό αυτούς τους όρους δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε κόμμα. Πρέπει να υπάρχουν κοινές συνισταμένες» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ ότι είναι ένα κόμμα που θέλει να βγει από την ευρωζώνη. Δεν κάναμε καμία κωλοτούμπα. Πριν τις εκλογές είχαμε μια συγκεκριμένη ρητορική. Κάναμε υπαναχωρήσεις και τακτική υποχώρηση. Παλέψαμε όμως πολύ σκληρά για να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το σύνθημα μας σε αυτές τις εκλογές είναι: θα τα καταφέρουμε. Η συμφωνία δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Πιεστήκαμε, εκβιαστήκαμε κλπ αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε η κ. Γεροβασίλη ενώ σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση προχώρησε σε εκλογές για να κάνει «ξεκαθάρισμα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε διαζύγιο με τους διαφωνούντες και χωρίς τις εκλογές. Δεν χρειαζόταν να πάμε στις κάλπες για να γίνει αυτό».

“Ο Μεϊμαράκης συνεχίζει το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή”

Νωρίτερα, η κ. Γεροβασίλη, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές.

«Η Νέα Δημοκρατία, ή δεν γνωρίζει σε ποιο θέμα αναφέρεται, ή σκόπιμα σπεκουλάρει πάνω στη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία προκειμένου να αντλήσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή».

«Δεν είναι δυνατό να σχολιάζει με εγκληματική ανευθυνότητα μία ανθρωπιστική κρίση με πανευρωπαϊκές διαστάσεις, που ουδεμία σχέση έχει με τη μετανάστευση. Εμπλέκοντας μάλιστα, ακόμη πιο ανεύθυνα, τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη. «Μόνο την εβδομάδα μεταξύ 8 και 14 Αυγούστου, 24.000 άνθρωποι έφτασαν στα παράλια των ελληνικών νησιών, στην μέγιστη πλειονότητά τους πρόσφυγες προερχόμενοι από τη Συρία (το 82% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ)» επισημαίνει.

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει επιπλέον ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί πιστά τη ρητορική της προηγούμενης ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή». Τα πρόσωπα αλλάζουν. Η επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ παραμένει η ίδια» σχολιάζει.

Αναφερόμενη στη στάση της κυβέρνησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτιμά πως «η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με ταχύτητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες».

Χαρακτηριστικά, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν μέσα σε πέντε ημέρες 7.000 άτομα, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ταυτοποιήσει 8.000 σε διάρκεια τεσσάρων ετών και πως, επιπλέον, δρομολογήθηκε η μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, όπου δημιουργούνται χώροι υποδοχής με ανθρώπινες συνθήκες όπως αυτός του Ελαιώνα

Σχετικά άρθρα