Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα «μανταλάκια» του διεθνή Τύπου η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα

Στα «μανταλάκια» του διεθνή Τύπου η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, Telegraph, The Guardian, Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Εφημερίδα Wall Street Journal, Παναγιώτης Λαφαζάνης,

Οι σφοδρές πολιτικές εξελίξεις σε μια περίοδο πλήρους αβεβαιότητας και αστάθειας (και μάλιστα λίγους μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές) έχουν φέρει για άλλη μία φορά την Ελλάδα στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου.

«Daily Telegraph», «Guardian», «Bild», όλες φιλοξενούν στο πρωτοσέλιδό τους την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει την Ελλάδα στις κάλπες.

«Ο Τσίπρας παραιτείται, βουλιάζοντας τη χώρα σε νέα κρίση»,τιτλοφορεί το άρθρο της η «Daily Telegraph», φιλοξενώντας εκτενές ρεπορτάζ για το ελληνικό ζήτημα

Daily Telegraph

Πρώτο θέμα και στον «Guardian» η Ελλάδα, με το ρεπορτάζ να γράφει « Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει βήματα προς τα πίσω για να προκαλέσει εκλογές».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επικαλούμενο αναλυτές, οι οποίοι ήταν σχεδόν πεπεισμένοι ότι ο κύριος Τσίπρας θα έκανε υπομονή μέχρι και τον Οκτώβρη, όπου θα είχε υλοποιηθεί η πρώτη εξέταση προόδου. «Μα, διαψεύστηκαν… Ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίμησε να κλειδώσει, να εξασφαλίσει την δημοτικότητά του», γράφει χαρακτηριστικά.

guardian

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η «Bild», διερωτώμενη που το πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός, αυτή τη φορά.

«Δεν είχε αρκετά; Μάλλον όχι, δεν είχε!», γράφει το δημοσίευμα, και συνεχίζει: «Αντιθέτως, ο Τσίπρας ”διψάει” για νέες εκλογές για να τον επιλέξει ο λαός πάλι για πρωθυπουργό».

frankfurt

Για τακτική υποχώρησης από τον Έλληνα πρωθυπουργό κάνει λόγο με τη σειρά της η «FAZ».

Δεν διστάζει μάλιστα να γράψει πως η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη του κάνει τη ζωή «πατίνι.

Το δημοσίευμα καταλήγει στην εκτίμηση πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει τις εκλογές και αυτό διότι κρατά «σκληρή» στάση απέναντι στους δανειστές. Μάλιστα, καταγράφει μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο συγκεκριμένα, η οποία του… παραχωρούσε ποσοστό πρόκρισης άνω του 60%.

wsj

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών, σε μια προσπάθεια να τηρηθεί η συμφωνία διάσωσης», είναι ο τίτλος στο πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «The Wall Street Journal».

lemonder-tsipras

«Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτηση του, ανοίγοντας τον δρόμο για πρόωρες εκλογές», γράφει η γαλλική «Le Monde».

Ο «Independent» αναφέρεται, επίσης, στην παραίτηση Τσίπρα μετά την «επανάσταση» εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γερμανικό «Der Spiegel» δανείζεται για τίτλο του την ατάκα από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα «Τώρα οι Ελληνες θα πρέπει να αποφασίσουν».

Σχετικά άρθρα