Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ελληνική Κυβέρνηση, Προκόπης Παυλόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ,

Για τις 20 Σεπτεμβρίου «κλείδωσαν» οι εκλογές σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, παρουσία κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρωθυπουργό να αποφασίζει να παρατείνει για μία εβδομάδα την προσφυγή στις κάλπες, καθώς μέχρι το μεσημέρι το επικρατέστερο σενάριο ήταν αυτό των εκλογών στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tribune, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στην παραίτηση της Βουλής μέσω διαγγέλματος στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τον πιέζουν για εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα που αποτελεί την συντομότερη επιτρεπτή από το Σύνταγμα ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

Εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αναλάβει η αρχαιότερη ανώτατη δικαστικός, πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, γενόμενη έτσι η πρώτη – έστω και για μικρό χρονικό διάστημα – γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Διαβάστε εδώ πώς φτάσαμε στις πρόωρες εκλογές

Σχετικά άρθρα