Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατακεραυνώνει την Μέρκελ η Bild για το ελληνικό ζήτημα: Είναι δειλή

Κατακεραυνώνει την Μέρκελ η Bild για το ελληνικό ζήτημα: Είναι δειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εφημερίδα Bild, Μπούντεσταγκ (Γερμανική Βουλή),

Η μεγαλύτερη, σε πωλήσεις, εφημερίδα της Γερμανίας αποκάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «δειλή», στο σημερινό της πρωτοσέλιδο. Ο λόγος της επίθεσης αυτής δεν είναι άλλος από το γεγονός πως παρέμεινε σιωπηλή κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών συνομιλιών για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ επευφήμησε και τους βουλευτές οι οποίοι το καταψήφισαν.

Ένα δισέλιδο άρθρο στη Βild εμπεριείχε φωτογραφίες των 67 βουλευτών της κυβέρνησης της Μέρκελ η οποίοι καταψήφισαν την συμμετοχή της Γερμανίας στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

«Ήταν οι ενάρετοι», σύμφωνα με την Bild, η οποία πουλά πάνω από 2 εκατομμύρια φύλλα κάθε μέρα. «Η καγκελάριος απέφυγε το πιο ακανθώδες θέμα της Ευρώπης».

Η επίθεση αυτή συμπλέει με την ολοένα και αυξανόμενη αντιπαλότητα προς την κυβέρνηση της Μέρκελ και με ένα μικρό ποσοστό Γερμανών οι οποίοι αντιτίθενται στη βοήθεια προς την Ελλάδα και ζητούν Grexit.

Η εφημερίδα Bild έχει στοχοποιήσει την Ελλάδα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με πρωτοσέλιδα όπως: «Πάρτε το ευρώ από τους Έλληνες», το 2011. Η κριτική της προς τη Μέρκελ, όμως, ήταν πάντα μετριασμένη.

Σχετικά άρθρα