Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με διάγγελμα στις 20.00 ο Τσίπρας ανακοινώνει εκλογές

Με διάγγελμα στις 20.00 ο Τσίπρας ανακοινώνει εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ελληνική Κυβέρνηση, Προκόπης Παυλόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο κύβος ερρίφθη για πρόωρες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου. Η τελική απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών λήφθηκε από την ευρεία σύσκεψη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tribune, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στην παραίτηση της Βουλής μέσω διαγγέλματος στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τον πιέζουν για εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα που αποτελεί την συντομότερη επιτρεπτή από το Σύνταγμα ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ ωστόσο, οι εκλογές φέρεται να κλείδωσαν για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αναλάβει η αρχαιότερη ανώτατη δικαστικός, πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, γενόμενη έτσι η πρώτη – έστω και για μικρό χρονικό διάστημα – γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Διαβάστε εδώ πώς φτάσαμε στις πρόωρες εκλογές

Σχετικά άρθρα