Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αντίδραση Τσίπρα στην διακοπή εργασιών της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Η αντίδραση Τσίπρα στην διακοπή εργασιών της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνικός Χρυσός, Πάνος Σκουρλέτης, Σκουριές,

«Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος». Με τα λόγια αυτά σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση για προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον κ. Σκουρλέτη στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τετάρτης και ενημερώθηκε από τον υπουργό για την εξέλιξη αναφορικά με τη παύση των εργασιών στις Σκουριές καθώς και για «την αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και τη προστασία του δημόσιου συμφέροντος», ενώ συζήτησαν και για τον ρωσικό αγωγό.

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Σκουρλέτη για την προσπάθειά του και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών και γι’ αυτό το λόγο το υπουργείο αποφάσισε την ανάκληση των εγκρίσεων των μελετών αυτών.

Όπως σημείωσε, αυτό μεταφράζεται σε «προσωρινό σταμάτημα» των εργασιών της εταιρείας. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να προσθέσει πως οι επενδύσεις είναι απαραίτητες στην Ελλάδα αλλά πρέπει να σέβονται τους όρους στους οποίους έχουν δεσμευθεί έτσι ώστε να μην θίγουν το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα