Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης ζητά παραίτηση Παρασκευόπουλου για το έγκλημα στην Ύδρα

Ο Μητσοτάκης ζητά παραίτηση Παρασκευόπουλου για το έγκλημα στην Ύδρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Ύδρα,

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την αποκάλυψη ότι οι δράστες της δολοφονίας στην Ύδρα είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, έκανε, την εξής δήλωση:

«Το δεδομένο ότι οι διαπράξαντες την ειδεχθή ληστεία μετά φόνου στην Ύδρα είχαν αποφυλακιστεί προ ολίγων εβδομάδων, εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, εγείρει ξεκάθαρα ζήτημα πολιτικής ευθύνης.

Στη σχετική συζήτηση στη Βουλή είχαμε αναδείξει τα προβλήματα των ευεργετικών προς τους εγκληματίες διατάξεων του νόμου, εστιάζοντας στους ισοβίτες τρομοκράτες και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού.

Δυστυχώς αποδείχτηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ότι η πρόωρη αποφυλάκιση καταδίκων του ποινικού δικαίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Αν δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος Παρασκευόπουλου, οι εγκληματίες θα ήταν ακόμη στη φυλακή και το έγκλημα δεν θα είχε διαπραχθεί.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος οφείλει να παραιτηθεί αμέσως και η κυβέρνηση να καταργήσει τον σχετικό νόμο».

Σχετικά άρθρα