Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΑΣΟΚ: Οι “ιδεοληψίες της κυβέρνησης” ευθύνονται για το μεταναστευτικό

ΠΑΣΟΚ: Οι “ιδεοληψίες της κυβέρνησης” ευθύνονται για το μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, Πρόσφυγες, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το αδιέξοδο στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων επιρρίπτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Το αδιέξοδο στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων είναι απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Χρηστίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η «αλλοπρόσαλλη πολιτική» της κυβέρνησης, οι «ιδεοληψίες και παραλείψεις της» οδήγησαν στα σημερινά μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, τόσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες όσο και οι πολίτες του κέντρου της Αθήνας και των νησιών.

«Καλό είναι λοιπόν να θυμόμαστε τι έγινε και κυρίως τι δεν έγινε, τους τελευταίους μήνες», αναφέρει, απαριθμώντας «ένα – ένα τα βήματα προς το αδιέξοδο»:

«8/02/2015

Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει την ίδρυση του Υπουργείου Μετανάστευσης στις προγραμματικές δηλώσεις.

16/02/2015

Ο Πανούσης ανακοινώνει ότι η Αμυγδαλέζα θα κλείσει σε 100 ημέρες. Οι 100 ημέρες πέρασαν, κυριαρχεί η αίσθηση ότι η Αμυγδαλέζα έχει κλείσει αλλά λειτουργεί κανονικά.

21/03/2015

Ορκωμοσία Χριστοδουλοπούλου

03/04/2015

Κατατίθεται τροπολογία για την μετακίνηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η τροπολογία αποσύρεται μετά από λίγες μέρες.

08/04/2015

Δημοσιεύονται στο ΦΕΚ οι αρμοδιότητες της Χριστοδουλοπούλου

14/04/2015

Ανακοίνωση έκτακτων μέτρων για τα νησιά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σακελλαρίδη μετά από σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μαξίμου.

28/04/2015

Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ ο διορισμός του νέου αναπληρωτή γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτου Φιλιππάκου (ΑΝΕΛ) με αντικείμενο το συντονισμό στα θέματα που αφορούν μετανάστες(;)

22/05/2015

Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ ο διορισμός του νέου Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής κ.Παπαδόπουλου

25/05/2015

Ολοκληρώνεται η διαβούλευση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τη διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών

03/06/2015 – 09/07/2015

Κατατίθεται και ψηφίζεται μετά από ένα μήνα (!) ο νόμος 4332/15 που προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύσταση ειδικής γραμματείας για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων για τη μετανάστευση και τη συγκρότηση επιτροπής γενικών γραμματέων για το συντονισμό της μεταναστευτικής πολιτικής.
Ο νόμος δεν ψηφίστηκε από τους ΑΝΕΛ ενώ στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ παρά τις επιμέρους διαφωνίες. Το ΠΑΣΟΚ έκανε έκκληση για διακομματική συνεννόηση στο μεταναστευτικό.

01/08/2015

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

07/08/2015

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα που ακολουθούνται από δηλώσεις για έκτακτα μέτρα που είναι περίπου τα ίδια με αυτά της 14ης Απριλίου.

14/08/2015

Δημοσιεύεται ο διορισμός του ειδικού γραμματέα για την διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη μετανάστευση».

Σχετικά άρθρα