Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο “αποδόμηση Τσίπρα” θέτουν σε εφαρμογή στη Ν.Δ.

Σχέδιο “αποδόμηση Τσίπρα” θέτουν σε εφαρμογή στη Ν.Δ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νέα Δημοκρατία,

Στη Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα θα θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο «αποδόμηση Τσίπρα», το οποίο σαν βασικό άξονα θα έχει το μήνυμα «πρώτη φορά μνημόνιο με αριστερά».

Σύμφωνα με το Βήμα, το μήνυμα που θα επιχειρήσει να περάσει η ΝΔ στην κοινή γνώμη είναι πως το τρίτο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα είναι σκληρό και θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών. Η ηγεσία της ΝΔ επισημαίνει πως πρόκειται για ένα «άκρως νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα» που «οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα δυσκολευόταν να υπογράψει και να υπερασπιστεί» και πως τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν καταστροφικά.

Στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισημαίνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψήφισε τα μέτρα στη Βουλή αλλά στήριξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας για να μην υπάρξει άτακτη χρεοκοπία. «Τα μέτρα τα διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση», είναι το κεντρικό επιχείρημα της ΝΔ και όπως γράφει το Βήμα, ήδη ΝΔ ανοίγει την βεντάλια των θεμάτων με τα οποία διαφωνεί όπως π.χ. στην Παιδεία και στο μεταναστευτικό.

Στόχος της ΝΔ, ενόψει και του ενδεχόμενου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είναι να πειστούν οι ψηφοφόροι πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψήφισε το μνημόνιο. Στη Συγγρού μπορεί να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εκλογών, ωστόσο τις ξορκίζουν με τον πρόεδρο του κόμματος να κάνει λόγο δημόσια για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και την ηγετική ομάδα της ΝΔ να σημειώνει πως αν γίνουν εκλογές θα έχουν ως διακύβευμα το εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης, στη ΝΔ επισημαίνουν πως δεν πρόκειται να στηρίξουν την κυβέρνηση, καθώς πλέον ξεκινούν την προσπάθειά ώστε να μην εμφανίζονται ως «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ και να παγιωθεί η εικόνα πως δεν ταυτίζονται με την κυβερνητική πολιτική και τα πρόσωπα, που όπως λένε, «κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με το Βήμα, σχετική συζήτηση φέρεται να έχει κάνει ο κ. Μεϊμαράκης και με τους προκατόχους του στην ηγεσία του κόμματος, τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι θεωρούν πιο πιθανό ο Πρωθυπουργός να επιλέξει τις πρόωρες εκλογές και όχι την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σχετικά άρθρα