Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χολή” Ισπανού υπουργού Οικονομικών κατά Ελλάδας: Κοστίζουν οι ανεύθυνες πολιτικές

“Χολή” Ισπανού υπουργού Οικονομικών κατά Ελλάδας: Κοστίζουν οι ανεύθυνες πολιτικές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Λουίς Ντε Γκίντος,

Ενώ το ισπανικό κοινοβούλιο  ενέκρινε το τρίτο σχέδιο διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος εξαπολύει «πυρά» κατά της ελληνικής κυβέρνησης και των πολιτικών που ακολούθησε, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο για τραγούδια των «σειρήνων του λαϊκισμού» και μεγάλες πλάνες.

Σε ομιλία του την Τρίτη ο Λουίς Ντε Γκίντος είπε πως υπάρχουν τρία μαθήματα που μπορεί η Ευρωζώνη να εξάγει από την ελληνική κρίση.

Το πρώτο, σύμφωνα με τον Ισπανό ΥΠΟΙΚ, είναι πως κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει το εμπόδιο των μεταρρυθμίσεων, το δεύτερο πως «τα τραγούδια των σειρήνων του λαϊκισμού καταλήγουν να δημιουργούν πλάνες» και το τρίτο ότι «οι ανεύθυνες πολιτικές έχουν κόστος».

Πάντως, ο κ. Ντε Γκίντος χαρακτήρισε «σημαντική» τη βοήθεια της Ισπανίας προς την Ελλάδα, που ανέρχεται σε 10,15 δισ. ευρώ, σε σύνολο 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα χορηγήσουν ως δάνειο οι χώρες της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά της, η σοσιαλιστική αντιπολίτευση επωφελήθηκε από τη συζήτηση στο κοινοβούλιο για να προτείνει μία μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να εγκαθιδρυθεί κυρίως ένας κοινός κατώτατος μισθός ή μία ελάχιστη κοινή ηλικία συνταξιοδότησης.

Σημειώνεται ότι αντίθετα από τη Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης, στην Ισπανία η έγκριση του κοινοβουλίου δεν ήταν απαραίτητη προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα. Ο Μαριάνο Ραχόι επέλεξε, ωστόσο, να την υποβάλει στους βουλευτές, εν μέσω κοινοβουλευτικών διακοπών, με την έγκρισή της να θεωρείται εξασφαλισμένη δεδομένης της υποστήριξης της συντηρητικής πλειοψηφίας και εκείνης της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα