Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρό πόκερ Μέρκελ – Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος

Σκληρό πόκερ Μέρκελ – Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Κριστίν Λαγκάρντ, Μνημόνιο,

Την επιμονή της στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού από τον ESM επανέλαβε η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι η επικεφαλής του θεσμού Κριστίν Λαγκάρντ έχει υποσχεθεί ότι θα ασκήσει πίεση προς την κατεύθυνση αυτή στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη συμμετοχή στο πρόγραμμα, σε περίπτωση που το ελληνικό χρέος δεν καταστεί βιώσιμο, με αιχμή του δόρατος της απόρρητη έκθεση για το χρέος της Ελλάδας, στην οποία υπογραμμιζόταν ότι πρέπει να υπάρξει γενναία περικοπή του σε ύψος 30%.

Την ίδια ώρα στο Βερολίνο συνεχίζουν να αποκλείουν το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, αφήνοντας ανοιχτό ωστόσο το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης μέσα από παράταση των ωριμάνσεων του χρέους και τη μείωση των επιτοκίων.

«Το ΔΝΤ έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις. Υποστηρίζει (τη συμφωνία για την Ελλάδα)», δήλωσε η Μέρκελ στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF. «Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό που είπε η κα Λαγκάρντ θα γίνει πραγματικότητα».

Σχετικά άρθρα