Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σενάρια επί χάρτου για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Σενάρια επί χάρτου για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Σε εκλογική ετοιμότητα έχει θέσει τις κομματικές μηχανές της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά και την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου που διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Στο επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επιχειρούν να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, έχοντας στο μυαλό τους το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού, τον οποίο μπορεί να επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει τραυματισμένη τη λειτουργία της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε πως «η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη, από Δευτέρα έχει χάσει κι εμάς».

Στη Συγγρού επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με το έαν θα επιβεβαιωθεί η πληροφορία πως ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, όπως προέκυψε μετά τη μαραθώνια ολονύχτια συνεδρίαση για την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου και τις τεράστιες απώλειες που υπέστη το κυβερνών κόμμα.

Παράλληλα, στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να πρόκειται και για παιχνίδι τακτικής του Μαξίμου. Η διαδικασία της συζήτησης, αν τελικά ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, θα είναι επώδυνη και για τον πρωθυπουργό- αναγνωρίζουν ωστόσο στη Συγγρού πως με την κίνηση αυτή θα ξεκαθαριστεί πως βουλευτές της Αριστεράς ρίχνουν την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ξακαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα στήριξης του Αλέξη Τσίπρα σε καμία περίπτωση, ενώ την ίδια ώρα επαναλαμβάνουν ότι «η περίοδος χάριτος» με την υπερψήφιση νομοσχεδίων που φέρνει η κυβέρνηση έχει τερματιστεί.

Σχετικά άρθρα