Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bild: 120 “όχι” θα ακουστούν στην Bundestag για το τρίτο μνημόνιο

Bild: 120 “όχι” θα ακουστούν στην Bundestag για το τρίτο μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εφημερίδα Bild, Μνημόνιο, Μπούντεσταγκ (Γερμανική Βουλή),

Σε 120 υπολογίζει η Bild τα «όχι» που θα ακουστούν στην Bundestag (Γερμανική βουλή) για το 3ο ελληνικό μνημόνιο.

Η γερμανική εφημερίδα διερωτάται «πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί το μνημόνιο για την γερμανίδα καγκελάριο» και υπενθυμίζει ότι τον περασμένο μήνα στην προηγούμενη ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας των Βρυξελλών, 65 κυβερνητικοί βουλευτές την καταψήφισαν.

Η Bild θεωρεί όταν αν στην ψηφοφορία η Μέρκελ δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 311 εδρών του κόμματός της, αυτό θα αποτελεί μια «πολιτική καταστροφή» για την καγκελάριο.

Το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο, αναφέρει ότι αν περισσότεροι από 100 βουλευτές αρνηθούν να εγκρίνουν την συμφωνία, η Μέρκελ θα βρεθεί αντιμέτωπη με την σοβαρότερη έως τώρα ήττα εντός της παράταξής της, παρά το γεγονός ότι η δημοφιλία της εξακολουθεί να σπάει κάθε ρεκόρ, 10 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Μια «εξέγερση» των συντηρητικών βουλευτών θα αποβεί επικίνδυνη και για τον Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών, όπως αναφέρει το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κάουντερ ειχε απειλήσει ότι θα πάρει μέτρα εναντίον των βουλευτών που θα καταψηφίσουν το ελληνικό μνημόνιο και θεωρούσε ως δεσμευτικό όρο για το «ναι» στην ψηφοφορία την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δίλημμα» σχολιάζουν οι δύο ηγέτες του κόμματος των Πρασίνων σε ανακοίνωσή τους και τονίζουν: «Δεν μπόρεσε να απαιτήσει την εμπλοκή του ΔΝΤ στην συμφωνία και ταυτόχρονα απορρίπτει την απαίτηση του Ταμείου για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα