Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κομπλεξικός Σόιμπλε επιμένει ότι ακόμη μπορεί να συμβεί Grexit

Ο κομπλεξικός Σόιμπλε επιμένει ότι ακόμη μπορεί να συμβεί Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Grexit, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Μνημόνιο,

Σε μια νέα απίστευτη επίδειξη του κομπλεξισμού που τον διακατέχει απέναντι στην Ελλάδα, προέβη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , αφήνοντας ανοιχτό το θέμα ενός Grexit, παρά την οριστική απόφαση του λήφθηκε στο Eurogroup, για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Όπως είπε, ο Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας του Eurogroup, στην Ελλάδα γίνεται μία νέα προσπάθεια και έκανε λόγο για μία «καλή ημέρα» και ένα «καλό αποτέλεσμα».

Ωστόσο, δεν μπορούσε να μην δείξει και πάλι τα αισθήματα που τον διακατέχουν για την χώρα μας , δηλώνονατς ότι η Ελλάδα είτε θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, είτε «θα γίνει κάτι άλλο», υπονοώντας σαφέστατα ένα Grexit, για να συμπληρώσει με νόημα ότι «Η συμμετοχή στο ευρώ δεν είναι χωρίς προΰποθέσεις».

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ακόμη ότι ναι μεν στο Eurpgroup “συμφωνήσαμε σε μία κοινή πρόταση, τώρα πρέπει να δώσουν τα εθνικά κοινοβούλια την έγκρισή τους”.

«Τον Οκτώβριο θα έχουμε τα στοιχεία για να συζητήσουμε για τη βιωσιμότητα του χρέους» εξήγησε ενώ όπως τόνισε, πιστεύει ότι και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει οικονομικά στο πακέτο.

Η πρώτη δόση των 26 δισ. θα εκταμιευθεί άμεσα, ενώ 10 δισ. θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση περιορισμών, καθώς είναι σημαντικό να αρθούν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

Σχετικά άρθρα