Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Το Eurogroup κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα

Bloomberg: Το Eurogroup κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μνημόνιο,

Κοντά στην συμφωνία για το νέο ελληνικό πρόγραμμα βρίσκονται στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί έχουν πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο, καθώς ήδη βρίσκονται στο στάδιο συγγραφής της επίσημης ανακοίνωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι το Eurogroup βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16:30 (ώρα Ελλάδας).

Θετική ήταν και η συνεδρίαση του Euro Working Group, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και προετοίμασε τις εργασίες του Eurogroup.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, καμία εθνική αντιπροσωπεία δεν έθεσε θέμα προσωρινού δανεισμού της Ελλάδας. Παράλληλα, γνωστοποίησαν ότι ο βασικός άξονας των διαβουλεύσεων αφορούσε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας βάσει του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωζώνη δείχνει να προσανατολίζεται στην άμεση παροχή ενός ποσού της τάξεως των 12,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους, στα οποία στη συνέχεια θα προστεθούν άλλα 10 δισ. ευρώ που θα απορροφηθούν για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα εκταμιευθούν άμεσα ακόμη 0,5 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές (Arrears), ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια για την εκταμίευση ενός ακόμα σημαντικού ποσού που θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου, οι τρείς θεσμοί (ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ) έκαναν θετική εισήγηση ως προς το αίτημα της Ελλάδας για ένταξη σε πρόγραμμα τριών χρόνων.

Σχετικά άρθρα