Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αισιόδοξος ο Φινλανδός Στουμπ για συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα

Αισιόδοξος ο Φινλανδός Στουμπ για συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλεξάντερ Στουμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο, Φινλανδία,

Αισιόδοξος ότι το σημερινό Eurogroup θα συμφωνήσει για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας εμφανίστηκε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, σημειώνοντας, ωστόσο ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν.

«Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να επιλυθούν σήμερα, αλλά θα με εξέπληττε αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος», ανέφερε ο κ. Στουμπ.

Όπως τόνισε, το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ, το μέγεθος της πρώτης δόσης του δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεταξύ των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο υπουργός οικονομικών της Φιλανδίας ανέφερε ότι το πρώτο βήμα είναι η εξεύρεση λύσης και η συμφωνία για το ποσό της πρώτης εκταμίευσης προς την Ελλάδα, πριν τις 20 Αυγούστου.

Το δεύτερο βήμα, συνέχισε ο κ. Στουμπ, αφορά στην πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς, κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο και ανάλογα με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Όσο για το τρίτο βήμα, αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ και τον «τετραγωνισμό του κύκλου» όπως είπε, δεδομένου ότι η Φιλανδία, όπως και η Γερμανία, δεν επιθυμούν στην παρούσα φάση την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία ζητεί το Ταμείο.

Σχετικά άρθρα