Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Δάνειο-γέφυρα 6,04 δισ. ετοιμάζει η Κομισιόν για την Ελλάδα

Reuters: Δάνειο-γέφυρα 6,04 δισ. ετοιμάζει η Κομισιόν για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, Reuters, Βουλή των Ελλήνων, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μνημόνιο,

Λίγη ώρα αφότου πέρασε από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, το πρακτορείο Reuters έρχεται για να ταράξει τα νερά, επικαλούμενο έγγραφο της Ε.Ε.σύμφωνα με το οποίο έχει ετοιμαστεί ένα δάνειο – γέφυρα άλλων 6,04 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reutres, περίπου 4,4 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δόσεων προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ενώ 1,67 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μην υποστούν ζημιές χώρες εκτός της Ευρωζώνης.

Τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε και η εφημερίδα «Bild» η οποία σε νέο δημοσίευμά της αναφέρει πως η Αθήνα θα μπορούσε να λάβει βοήθεια ύψους 6 δισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός δανείου – γέφυρα, εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν καταλήξουν για το τρίτο πακέτο διάσωσης.

Επικαλούμενη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Bild τόνιζε, μάλιστα, ότι το δάνειο αυτό θα είχε εφαρμογή για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών μηνών, ενώ μεταξύ άλλων στο άρθρο της εφημερίδας γινόταν αναφορά και στη στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο οποίος τάχθηκε ενάντια σε μια τέτοια μορφή χρηματοδότησης.

Σχετικά άρθρα