Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «σκληρή» Φινλανδία υπερψήφισε τη συμφωνία για την Ελλάδα

Η «σκληρή» Φινλανδία υπερψήφισε τη συμφωνία για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντερ Στουμπ, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μνημόνιο, Φινλανδία,

Υπερψήφισε τελικά η Φινλανδία την συμφωνία για την Ελλάδα και όπως είπε νωρίτερα  ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Αλεξάντερ Στουμπ, «Η Φινλανδία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη συμφωνία για το τρίτο πακέτο στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας».

«Διανύσαμε πολύ δρόμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κρινόταν το μέλλον του ευρώ… αλλά τώρα έχουμε μια λύση και θα ζήσουμε με αυτήν», δήλωσε ο Στουμπ στους δημοσιογράφους μετά την υπερψήφιση από τη λεγόμενη Μεγάλη Επιτροπή της φινλανδικής Βουλής της πρότασης για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε επίσης ότι η φινλανδική κυβέρνηση θεωρεί σημαντικό να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία αυτή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Φινλανδία, η οποία είναι γνωστή για τη σκληρή στάση που τηρεί έναντι των συμφωνιών στήριξης χωρών της Ευρωζώνης που οι οικονομίες τους βρίσκονται σε κρίση, είχε ταχθεί τον περασμένο μήνα υπέρ της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική και νομισματική ένωση, ωστόσο κατόπιν είχε σημειώσει ότι δεν θα αντιτασσόταν από μόνη της σε μια συμφωνία.

Σχετικά άρθρα