Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στη σκιά του Σόιμπλε

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στη σκιά του Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βερολίνο, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Βουλή των Ελλήνων, Βρυξέλλες, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ευρωζώνη, Μνημόνιο, Στέφεν Ζάιμπερτ,

Την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Eurogroup στις Βρυξέλλες .

Βασικό θέμα τις έκτακτης συνεδρίασης θα είναι η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Όπως όλα δείχνουν, η συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί με την φυσική παρουσία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, δεν αναμένεται να είναι εύκολη για την Ελλάδα, κυρίως της στάσης του Βερολίνου και ειδικά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αν και η πρώτη αντίδραση της Γερμανικής πλευράς ήταν κατά κάποιο τρόπο θετική, καθώς ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας έκανε λόγο για «ουσιώδες αποτέλεσμα», παρόλα αυτά η ελληνική πλευρά εκτιμά πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών περιμένει στη γωνία για να δημιουργήσει πρόβλημα.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ, επιμένοντας στην σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, τόνισε πως θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω το περιεχόμενο τις συμφωνίας πριν ακόμα αποφασιστεί να τεθεί προς ψήφιση στο κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, τόνισε πως το Βερολίνο δεν απορρίπτει τη συμφωνία, όμως εκφράζει πολλά ερωτήματα, ενώ διαψεύδει παράλληλα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε: «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν στις 3 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών για να συζητήσουν για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας».

Το τρίτο μνημόνιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή μέχρι την Πέμπτη, το οποίο θα συνοδεύεται από δανειακό πακέτο που μπορεί να φθάσει τα 86 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα