Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πουλά “τρέλα” η Ζωή: Ο Τσίπρας μου είπε κλείσω τη Βουλή έως τις 16 Αυγούστου

Πουλά “τρέλα” η Ζωή: Ο Τσίπρας μου είπε κλείσω τη Βουλή έως τις 16 Αυγούστου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μνημόνιο, Πρόεδρος της Βουλής,

Ξεκινώντας την ομιλία της στη Διάσκεψη των Προέδρων, λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε αναφορά σε όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, εξηγώντας πως ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να κλείσει η Βουλή έως τις 16 Αυγούστου, ενώ τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε χθες, αλλά μετά τις 12 βράδυ και άρα δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να μελετηθεί, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Στο σημείο εκείνο, εξερράγη ο Νικήτας Κακλαμάνης για το γεγονός ότι η Διάσκεψη, που εξελισσόταν τουλάχιστον ως εκείνο το σημείο σε μονόλογο της Προέδρου, μεταδιδόταν απευθείας από το Κανάλι της Βουλής, χωρίς να αποφασίσει σχετικά με αυτό το Σώμα.

Ακολούθως, η κυρία Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας επανειλημμένως πως οι υπάλληλοι της Βουλής εργάζονται άυπνοι από χθες προκειμένου να προλάβουν, αναφέρθηκε στο έγγραφο των μελών της διάσκεψης, το οποίο όπως είπε ήταν ανυπόγραφο όταν έφτασε στο γραφείο της, προκαλώντας εκ νέου εκρήξεις από τους παριστάμενους.

Πολλά από τα μέλη της Διάσκεψης σημείωσαν με έμφαση ότι είχαν εξουσιοδοτήσει τον κ. Μπαλάφα να προχωρήσει την κατάθεση του εγγράφου στην αρμόδια γραμματεία της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να υπεραμυνθεί της άποψής της, ωστόσο τα μέλη της Διάσκεψης την αμφισβήτησαν, καθώς ανέφεραν πως είχαν δώσει την έγκρισή τους στο έγγραφο.

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στις 31/7 ο πρωθυπουργός της ζήτησε να κλείσει η Βουλή από τις 3 ως τις 16 Αυγούστου, του ζήτησε, δε, όπως είπε, τη διευκρίνηση αν πρόκειται να κατατεθεί το νομοσχέδιο, και η απάντηση του ήταν ότι είναι πιθανόν να κατατεθεί κάτι, αλλά δεν θα ήταν ανάγκη να συνεδριάσει η Βουλή.

Επίσης η κα Κωνσταντοπούλου είπε πως οδηγηθήκαμε σε αιφνιδιασμό, είπε πως εχθές το μεσημέρι ενημερώθηκε ότι και θα υπάρξει κατάθεση νομοσχεδίου και ότι ζητεί η κυβέρνηση να υπάρξει έκτακτη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους θεσμούς αμοιβαία εμπιστοσύνη, τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση για την απόφασή της.

Σχετικά άρθρα