Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η θυελλώδης συζήτηση των Προέδρων της Βουλής

Η θυελλώδης συζήτηση των Προέδρων της Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μνημόνιο,

Σε εξέλιξη βρίσκεται η θυελλώδης συζήτηση στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το τρίτο μνημόνιο, η οποία μάλιστα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της Βουλής (πρώτη φορά μεταδίδεται ζωντανά), κάτι που ζήτησε προσωπικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η διάσκεψη ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, ενώ με το «καλημέρα» υπήρξε  σκληρή κόντρα μεταξύ της προέδρου της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη για το θέμα της ζωντανής μετάδοσης της συζήτησης.

Με έμμεσες αιχμές στον Πρωθυπουργό ξεκίνησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνεδρίαση.

«Υπάρχει μία στοιχειώδης και θεμελιώδης αρχή, η αρχή της εμπιστοσύνης. Όταν γίνονται συνεννοήσεις και μάλιστα σε θεσμικό επίπεδο, πρέπει ο ένας θεσμός να μπορεί να εμπιστεύεται τον άλλον. Όταν υπάρχει διαβεβαίωση από την πλευρά της κυβέρνησης και έκκληση από την πλευρά της Βουλής να μην υπάρξει αιφνιδιασμός, αυτό πρέπει να είναι απαραβίαστο», υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας εμφατικά πως «δεν θα καταργηθεί η Βουλή και το Κοινοβούλιο κάθε φορά που το επιθυμεί η τρόικα ή οποιοσδήποτε άλλος».

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στις 31 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας της πρότεινε να κλείσει η Βουλή από τις 3 Αυγούστου.

«Του ζήτησα διευκρίνιση αν θα κατατεθεί νομοθετικό κείμενο από την κυβέρνηση. Η απάντηση ήταν πως υπήρχε πιθανότητα, αλλά δεν υπήρχε ανάγκη να συγκληθεί η Βουλή πριν τις 16 Αυγούστου», πρόσθεσε. Υπενθύμισε ότι απέστειλε και σχετική επιστολή, αλλά «από την έκκληση που διατυπώνεται στην επιστολή μου να μην υπάρξει αιφνιδιασμός ή πλημμελής προετοιμασία δυστυχώς οδηγηθήκαμε σε έναν αιφνιδιασμό, διότι χθες ενημερώθηκα ότι και κατάθεση νομοσχεδίου θα υπάρξει και η κυβέρνηση ζητά να υπάρξει έκτακτη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Σχετικά άρθρα