Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομάδα ομοφυλόφιλων -συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ- κατά Αλέξη Τσίπρα

Ομάδα ομοφυλόφιλων -συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ- κατά Αλέξη Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γάμος Ομοφυλοφίλων, Ομοφυλόφιλοι,

Οι συνιστώσες συνεχίζουν να προκαλούν “πονοκεφάλους” στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όταν επιμένουν στις “ατζέντες” τους δίχως να δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι η χώρα τελεί υπό καθεστώς κοινωνικής και εθνικής διάλυσης.

Διότι πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα ομοφυλοφίλων της συνιστώσας “ΚΟΚΚΙΝΟ”, που διαμαρτύρεται εντόνως επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα ασχοληθεί με τον γάμο των ομοφυλοφίλων όταν σταθεροποιηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Πολύ ορθά μιλώντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ιεράρχησε το θέμα για αργότερα, είναι η άποψή μας. Κι αυτό το κατανοεί ο κάθε λογικός συμπολίτης, εκτός φυσικά από εκείνους που αντιλαμβάνονται τον κόσμο μέσα από τον μικρόκοσμό τους κι αυτό δεν τους καθιστά ιδεολόγους, αλλά μάλλον ιδεοληπτικούς.

Αυτό που προέχει να λύσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι τα φλέγοντα ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της εθνικής κυριαρχίας, της ανοικοδόμησης του τόπου. Όταν αυτά αντιμετωπιστούν και η κοινωνία επανέλθει στην ομαλότητα, τότε μπορεί να τεθεί κι αυτό προς συζήτηση και δημόσια διαβούλευση, διότι δεν είναι κάτι που αφορά μια κοινωνική ομάδα, δεν είναι ένα “συντεχνιακό αίτημα”, αλλά κάτι που αναθεωρεί θεσμούς και αντιλήψεις αιώνων και χρειάζεται ειδικό χειρισμό και μια κοινωνία έτοιμη να ακούσει και να το συζητήσει.

Πραγματικά είναι τραγικό όταν όλος ο ελληνικός λαός, μεταξύ αυτών και οι ομοφυλόφιλοι συμπολίτες μας, υποφέρουν από τα μνημονιακά δεινά, κάποιοι να ασχολούνται με γάμους και πανηγύρια.

Αισθανθήκαμε ως Μέσο την ανάγκη να τοποθετηθούμε, υπερασπιζόμενοι πρωτίστως τη Λογική. Ωστόσο, δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση, επειδή θεωρούμε ότι όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται, όπως και να κρίνονται:

Ε όχι και «αφού σταθεροποιηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή»!

Ανάμεσα στα υπόλοιπα που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα», διαβάσαμε και μια ασαφή(;) δήλωσή του, όταν ρωτήθηκε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα θεσμοθετήσει τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε θεσμικές τομές για την προάσπιση και τον εκσυγχρονισμό των ατομικών δικαιωμάτων «αφού σταθεροποιηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή».

Ως lgbt ομάδα της συνιστώσας ΚΟΚΚΙΝΟ του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουμε να πρόκειται για ατυχή λεκτικό χειρισμό, διότι στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας εννοεί αυτό που απάντησε στον δημοσιογράφο του «Βήματος», ουσιαστικά προβαίνει σε ευθεία σύνδεση της προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Βέβαια, ο ομόφυλος γάμος δεν έχει καμία οικονομική επίπτωση σε αυτό που αποκαλείται “οικονομική σταθερότητα”. Η μόνη “αποσταθεροποίηση” που θα προκαλέσει, θα είναι η σύγκρουση με τις δυνάμεις της κοινωνικής συντήρησης και της ομοφοβίας: Εκκλησία, Δεξιά, ακροδεξιούς, ναζιστές κ.λπ. Τους οποίους όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα “προκαλέσει” ούτως ή άλλως με πολλούς τρόπους, αν εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Σε κάθε περίπτωση, μια υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του ομόφυλου γάμου με τη λογική ότι είναι κοινωνικά μειοψηφικό, θα ήταν ολέθριο λάθος. Δεν είναι άραγε το ίδιο “μειοψηφικό” και το ζήτημα της υπεράσπισης των μεταναστών και της πάλης ενάντια στο ρατσισμό ή τον εθνικισμό; Άλλωστε η Ριζοσπαστική Αριστερά της ρήξης αποδεικνύει την πολιτική της τόλμη και το ριζοσπαστισμό της ακριβώς “στα δύσκολα”, στα “μειοψηφικά” ζητήματα. Αν σε αυτά κάνει πίσω, εκχωρεί έδαφος στους σκληρούς -και μειοψηφικούς- πυρήνες της κοινωνικής συντήρησης, οπότε η υποχώρηση στα “μειοψηφικά” ζητήματα φέρνει την υποχώρηση και σε όλα τα άλλα κρίσιμα ζητήματα. Η σκέψη να αφήσουμε τα λεγόμενα δύσκολα ζητήματα για “πιο εύκολες συγκυρίες” τελικά οδηγεί στο να μην έρθουν ποτέ αυτές οι “εύκολες συγκυρίες”…

Όπως και να ‘χει, μάς είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θεωρήσει την σταθεροποίηση της οικονομικής ζωής προϋπόθεση της θέσμισης του ομόφυλου γάμου και των υπόλοιπων ΛΟΑΤ δικαιωμάτων. Αδυνατούμε να αντιληφτούμε από πού προκύπτει η σύνδεση με τα οικονομικά που επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας, αφού δεν την αιτιολόγησε. Τα ανθρώπινα, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα ανήκουν στις θεμελιώδεις αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ – δεν μπορούν να περιμένουν ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ, για να έρθει πρώτα η σταθεροποίηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμπεριλάβει στο κείμενο απόφασης του 1ου συνεδρίου τον Ιούλη του 2013 (σημείο 13.21) τη θέσμιση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (για την τελευταία έχει κατατεθεί σχετική ερώτηση στη βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ). Για την περίπτωση δε, που η σταθεροποίηση της οικονομικής ζωής επιχειρηθεί να θεωρηθεί προϋπόθεση και για το ομόφυλο σύμφωνο συμβίωσης, ας τονίσουμε ότι το Νοέμβρη του 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχέδιο νόμου στη βουλή για ένα σύμφωνο συμβίωσης, που όχι μόνο θα ισχύει και για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά θα συμπεριλαμβάνει πολύ περισσότερα δικαιώματα συγκριτικά με το ισχύον σύμφωνο.

– Nα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ στο 1ο άρθρο του νόμου του 1982 που θα αναφέρει «ανεξαρτήτως του φύλου», ως πίεση στην κυβέρνηση για τη θέσμιση του ομόφυλου γάμου.
– Nα κατατεθεί από το ΣΥΡΙΖΑ πρόταση νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και την αλλαγή εγγράφων των τρανς ανθρώπων χωρίς προϋποθέσεις στείρωσης ή άλλες ιατρικές προϋποθέσεις.
– Η σταθεροποίηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προϋπόθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

oμάδα lgbt/ΚΟΚΚΙΝΟ

Σχετικά άρθρα