Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό το άγριο βλέμμα Σόιμπλε – Μέρκελ η ψήφιση του μνημονίου

Υπό το άγριο βλέμμα Σόιμπλε – Μέρκελ η ψήφιση του μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο, Τρόικα,

Προβληματισμό και εκνευρισμό προκαλεί στην κυβέρνηση το γεγονός πως η Γερμανία συνεχίζει να είναι επιφυλακτική απέναντι στη συμφωνία Αθήνας – δανειστών και να επιμένει στη συμφωνία – γέφυρα.

Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε η Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη, ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους η θέση αυτή της γερμανικής πλευράς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, απέρριψε κατηγορηματικά τις θέσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε της αποφάσεις της 12ης Ιουλίου και ήρθε σε συμφωνία με τους Θεσμούς, την οποία δεν είναι δυνατό να ακυρώσει.

Παράλληλα, άλλες πληροφορίες λένε πως η κ. Μέρκελ θα ήθελε να υπάρξει συμφωνία μετά από 15 – 20 μέρες.

Πάντως, οι προθέσεις του κ. Σόιμπλε και της κ. Μέρκελ για καθυστέρηση της συμφωνίας, πάνε πίσω τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, την Παρασκευή αναμένεται να συγκληθεί το Eurogroup και εκεί θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει το μνημόνιο ψηφισμένο από τη Βουλή, στα χέρια του.

Σχετικά άρθρα