Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαράζ συνομιλιών Τσίπρα με Ευρωπαίους – Ψυχρό το κλίμα από το Βερολίνο

Μπαράζ συνομιλιών Τσίπρα με Ευρωπαίους – Ψυχρό το κλίμα από το Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, Σύνοδος Κορυφής, Τρόικα, Φρανσουά Ολάντ,

Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα, ενώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι συνομιλίες Αθήνας – δανειστών.

Με βασικό θέμα συζήτησης την πρόοδο των διαπραγματεύσεων ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, και με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, από τον οποίο έτυχε θερμής υποστήριξης.

Άκρως αντίθετο ήταν το κλίμα που αντιμετώπισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνομιλία του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ιονός όχι και τόσο θετικός ιδιαίτερα μετά την επαναφορά του δανείου – γέφυρα από το Βερολίνο.

Πάντως σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους θεσμούς δεν «σκονταύτουν» πουθενά καθώς και ότι “αυτή είναι η συμφωνία δομείται βάσει των όσων συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής».

Σχετικά άρθρα