Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Βερολίνο επιμένει στο δάνειο – γέφυρα ως επιλογή για την Ελλάδα

Το Βερολίνο επιμένει στο δάνειο – γέφυρα ως επιλογή για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Εκλογές, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μνημόνιο, Στέφεν Ζάιμπερτ,

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειστών και Ελλάδας βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή τους, το Βερολίνο διαμηνύει πως το δάνειο – γέφυρα παραμένει στο τραπέζι σαν επιλογή για την Αθήνα.

Πρώτος εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, Στέφεν Ζαίμπερτ, έστειλε μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να μη βιαστεί να κλείσει την συμφωνία για το τρίτο πακέτο διάσωσης.

Παράλληλα, τόνισε πως προέχει η ακρίβεια έναντι της ταχύτητας και πως το δάνειο – γέφυρα παραμένει μια επιλογή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες και όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζει περισσότερο το δάνειο – γέφυρα προς την Ελλάδα, ύψους 5 δισ. ευρώ, ώστε να αποπληρώσει την ΕΚΤ και όχι να ολοκληρωθεί η συμφωνία πριν την 20ή Αυγούστου.

Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να πιστεύει πως όσο πιο πολύ διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις τόσο περισσότερο θα κλιμακωθούν οι πιέσεις στο εσωτερικό του κόμματος στου Αλέξη Τσίπρα.

Οι κλιμάκωση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές και ως εκ τούτου μια νέα κυβέρνηση να κληθεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

Σχετικά άρθρα