Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΑΣΟΚ: Εκκωφαντική η απραξία του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό

ΠΑΣΟΚ: Εκκωφαντική η απραξία του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Κρίση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, ΠΑΣΟΚ, Πεδίον του Άρεως, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

Άγρια κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσφυγικό, ασκεί το ΠΑΣΟΚ, μέσω του γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου «η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από εκκωφαντική απραξία, έλλειψη αντανακλαστικών και παντελή απουσία σχεδίου».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Το πρόβλημα των προσφυγικών ροών γεννά καθημερινά μια ανθρωπιστική κρίση. Οι εκατοντάδες πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως και οι χιλιάδες στα νησιά δεν μπορούν να περιμένουν τις αναλύσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου και τους αργούς ρυθμούς ανταπόκρισης από την κυβέρνηση»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση οφείλει σήμερα:

– Να επικεντρωθεί στην άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων οι οποίοι παραμένουν αβοήθητοι σε δρόμους πλατείες και πρόχειρους καταυλισμούς.

– Να αξιοποιήσει άμεσα τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για τη δημιουργία και χωροθέτηση δομών, υποδοχής και φιλοξενίας

– Να αναλάβει πρωτοβουλίες πρόληψης και διαχείρισης του φαινομένου από κοινού με χώρες του ευρωπαϊκού νότου οι οποίες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και να εντείνει τη συνεργασία με την ΕΕ.

– Να υποστηρίξει ενεργά την κινητοποίηση της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΜΚΟ για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των ροών.

«Για όλα αυτά απαιτείται συνεκτικό και συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Επιτέλους θα αφυπνιστεί και θα αντιδράσει η κυβέρνηση ή θα συνεχίσει στους νωχελικούς ρυθμούς της;», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα