Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέρμα τα “ανοιχτά σύνορα” της Τασίας – Ο Αλέξης (επιτέλους) παίρνει μέτρα

Τέρμα τα “ανοιχτά σύνορα” της Τασίας – Ο Αλέξης (επιτέλους) παίρνει μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

Μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία άνοιξε τα σύνορα και η Τουρκία μας ξεφορτώνει όχι μόνο Σύρους πρόσφυγες αλλά και λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Αφρική. (Διότι δεν είναι όλοι πρόσφυγες Τασία, πολλοί είναι απλά λαθραίοι, και ναι υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι αλλιώς δεν θα υπήρχαν λαθρεπιβάτες).

Πράγματι, από την αρχή του έτους, περίοδος που ταυτίζεται στην ουσία με τη θητεία της Τασίας, 124.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες μπήκαν στη χώρα μας. Και ακόμα είναι αρχές Αυγούστου, έχουμε μέλλον.

Σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που είναι προγραμματισμένη στις 12.15 το μεσημέρι της Παρασκευής, θα τεθεί η μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να έχει η χώρα.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι υπουργοί: Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, οι αναπληρωτές υπουργοί Γιάννης Πανούσης – Δημήτρης Βίτσας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στο κυβερνητικό επιτελείο είναι κυριαρχούσα η αίσθηση πως το ζήτημα του μεταναστευτικού δεν έχει αντιμετωπιστεί ούτε έγκαιρα, ούτε αποτελεσματικά αλλά ούτε με την προσήκουσα σοβαρότητα από την αρμόδια υπουργό.

Ως εκ τούτου, επιχειρείται σήμερα “επικοινωνιακή ρελανς” από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει και σε ανακοίνωση δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση του ακανθώδους αυτού θέματος.

Στο μεταξύ από την Πέμπτη ανέλαβε να “τρέξει” τη σύσκεψη – προπομπό της σημερινής, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στο σχεδιασμό της για μακροπρόθεσμες λύσεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα”, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες ενώ για το δια ταύτα της σύσκεψης, η επίσημη ενημέρωση ανέφερε ότι, κατά τη σύσκεψη:

1. Επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στα ακριτικά νησιά.

2. Ελέγχθηκε η πρόοδος των προετοιμασιών για την προσωρινή μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως στον Ελαιώνα.

3. Εξετάστηκε η πρόοδος της προετοιμασίας των μόνιμων δομών υποδοχής προσφύγων πανελλαδικά.

Σχετικά άρθρα