Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητρόπουλος: Φράξια που πάει σε διάσπαση η Αριστερή Πλατφόρμα

Μητρόπουλος: Φράξια που πάει σε διάσπαση η Αριστερή Πλατφόρμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Μητρόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ,

Ξεκάθαρα απέναντι στην Αριστερή Πλατφόρμα, στην οποία ασκεί και “σκληρή” κριτική, ο Αλέξης Μητρόπουλος σε συνέντευξή του.

«Σήμερα, για να μην “καεί” και θεωρηθεί το ίδιο συνυπεύθυνη για την αποτυχία της διαπραγμάτευσης, εγκαταλείπει τους κομματικούς συνεταίρους.

Είναι χαρακτηριστική συμπεριφορά “φράξιας” σε αριστερό κόμμα, όπως έχω αναλύσει και στα βιβλία μου, που ανεξαρτητοποιείται όταν έρχεται η στιγμή να διαχειριστεί το σύστημα.

Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μου για μια άλλη ιστορική συνειδητοποίηση, φαίνεται ότι είναι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή έτοιμη για την ίδρυση (και τυπικά) διακριτού κόμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Real.

Αναφερόμενος στην στάση των “πασοκογενών” που έχουν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε υπέρ της ενότητας και της ορθής ερμηνείας της ήττας που υποστήκαμε, επειδή, συν τοις άλλοις, όπως πολλές φορές εγγράφως έχω υποστηρίξει με επιστολές μου προς την ηγεσία, ο παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε λάθος ερμηνεία του αποτελέσματος των εκλογών του 2012 και των μετέπειτα Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών Εκλογών.

Αλλά αρνούμαστε να δεχθούμε την οριστική ήττα μιας προσπάθειας, στην οποία πολλοί πιστέψαμε και στηρίξαμε, περιμένοντας τα παραδοσιακά στελέχη που ελέγχουν αποκλειστικώς τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν επιτέλους μιαν κατά προσέγγιση σωστή ερμηνεία της συγκυρίας».

Σχετικά άρθρα