Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλεξιάδης: Όσοι τσαμπουκαλέφτηκαν εξασφάλισαν συνεχή φορολογικό έλεγχο

Αλεξιάδης: Όσοι τσαμπουκαλέφτηκαν εξασφάλισαν συνεχή φορολογικό έλεγχο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΝΦΙΑ, Ρόδος, Ρύθμιση 100 Δόσεων, ΣΔΟΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, Φορολογία,

Ο αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σχολιάζοντας τον προπηλακισμό τον ελεγκτών του ΣΔΟΕ στη Ρόδο, τόνισε πως «Όσες επιχειρήσεις ή περιοχές έκαναν τους τσαμπουκάδες στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξασφάλισαν τον διαρκή φορολογικό έλεγχο».

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης αναφερόμενος στο θέμα των 100 δόσεων τόνισε πως ήταν ένα έκτακτο μέτρο, το οποίο τελείωσε, ενώ τα κριτήρια για όσους έχουν ήδη ενταχθεί θα επανεξεταστούν.

«Συζητάμε με τους θεσμούς μία λογική αντιμετώπιση στο θέμα της πληρωμής των φόρων, καθώς οι φορολογούμενοι δέχονται μεγάλη πίεση από το σύνολο των δόσεων που τρέχουν και των φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου», συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχουν μηχανήματα που να κόβουν ευρώ στα σπίτια των πολιτών. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές».

Συνεχίζοντας είπε πως θα επανεξεταστούν όσοι μπηκαν στη ρύθμιση ώστε «πρώτον, σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, να συνεχίσουν έτσι, δεύτερον, σε όσους έχουν πρόβλημα να βρούμε έναν τρόπο και τρίτον, όσοι μπορούν να πληρώσουν σε λιγότερες δόσεις, να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ξεκαθάρισε δε πως «οι 100 δόσεις τελείωσαν ως προς τη δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση. Ήταν ένα έκτακτο μέτρο, απέδωσε, αλλά τελείωσε.

Θα δούμε με ρεαλισμό τις περιπτώσεις που έχουμε μπροστά μας. Δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη, ή σε άλλη κοινωνία.

Το να αυξήσεις τους φόρους δεν έχει αποτέλεσμα, σημασία έχει τι εισπράττεις» και συμπλήρωσε «με δεδομένο το πολιτικό και οικονομικό τοπίο, δεν ζούμε σε μία λευκή σελίδα.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βρει τις λύσεις μέσω της διαπραγμάτευσης».

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, είπε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να γίνει ένας πιο δίκαιος και ανάλαφρο φόρος, παρ’ ότι παραμένει ίδιος ο στόχος της είσπραξης 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενος ακόμη στο θέμα των φοροελέγχων ο κ. Αλεξιάδης φάνηκε σκληρός τονίζοντας πως ««θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα φοβηθούμε ούτε θα κάνουμε βήμα πίσω και αυτοί που έκαναν τους τσαμπουκάδες προς τον ΣΔΟΕ, που προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να χρησιμοποιήσουν πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και το δικό μου όνομα ακούστηκε, να είναι σίγουροι ότι εξασφάλισαν διαρκή φορολογικό έλεγχο. Δεν θα αφήσουμε ακάλυπτους τους ελεγκτές μας».

Σχετικά άρθρα