Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστοδουλοπούλου: Ο Βοτανικός δεν θα είναι χώρος κράτησης

Χριστοδουλοπούλου: Ο Βοτανικός δεν θα είναι χώρος κράτησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MEGA Channel, Αστυνομία, Βοτανικός, Γερμανία, Μετανάστες, ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

Στον διαχωρισμό της Αμυγδαλέζας με εκείνον του Βοτανικού, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA.

Όπως είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, η Αμυγδαλέζα είναι «χώρος κρατήσεις» με αστυνομικές εγκαταστάσεις και με την πλειοψηφία των κρατουμένων να είναι ποινικοί κρατούμενοι που ολοκλήρωσαν την ποινή τους και πρέπει να απελαθούν και λίγοι που συλλαμβάνονται χωρίς να έχουν χαρτιά.

Στον Βοτανικό αντίθετα, πρόσθεσε, ο χώρος που θα δημιουργηθεί «θα είναι ελεύθερος χώρος» καθώς οι πρόσφυγες «θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ό,τι ώρα θέλουν».

«Δεν μπορούν οι άνθρωποι που έχουν μπει από τα νησιά και έχουν πάρει άδεια προσωρινής παραμονής να εγκλειστούν σε στρατόπεδο κράτησης, πρέπει να πάνε σε χώρους φιλοξενίας», σημείωσε.

Εκτίμησε ότι το Πεδίο του Άρεως έχει μετατραπεί σε «πάρκο αλληλεγγύης», ενώ με νόημα υποστήριξε ότι και στη Γερμανία που έχει 11 εκατομμύρια αλλοδαπούς αυτοί μένουν στα πάρκα μέσα σε σκηνές.

Για τον υπό διαμόρφωση χώρο στο Βοτανικό συμπλήρωσε ότι θα είναι περιφραγμένος, με αστυνομικές περιπολίες γύρω από αυτόν.

Σχετικά άρθρα