Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Όχι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους επιμένει η Μέρκελ

«Όχι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους επιμένει η Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Stern, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Κούρεμα Χρέους,

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να λάβει μέρος στο τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, Christiane Wirtz.

Το Βερολίνο επιμένει στη θέση του για το κούρεμα του ελληνικού χρέους παρά το γεγονός πως το ΔΝΤ το έχει πέσει ως προϋπόθεση για να μετέχει στο τρίτο πακέτο στήριξης.

Την ίδια στιγμή το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) ,σημειώνει απώλεια μίας μονάδας, δηλαδή στο 41%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού RTL και του περιοδικού Stern.

Αντίστοιχα, κερδίζουν μία μονάδα οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι φθάνουν στο 24%.

Σε ερώτημα που αφορά την Καγκελάριο προηγείται με 55% (με απώλεια μίας μονάδας), έναντι του αρχηγού του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος παραμένει σταθερός στο 14%, με το 61% των «συμπαθούντων» του κόμματός του να μην τον προτιμούν ως υποψήφιο Καγκελάριο.

Σχετικά άρθρα