Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ζωή στα μαχαίρια με τον Παππά γιατί θέλει να διώξει τη μαμά της από το ΕΣΡ

Η Ζωή στα μαχαίρια με τον Παππά γιατί θέλει να διώξει τη μαμά της από το ΕΣΡ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου, Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο πόλεμος μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Παππά συνεχίζεται αμείωτος και στο επίκεντρο της κόντρας βρίσκεται η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Όπως “κελαηδάνε” διάφοροι πληροφοριοδότες, κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πρότεινε να υπάρξει νέο διοικητικό συμβούλιο της Ανεξάρτητης Αρχής, δηλαδή να πληρωθούν οι 3 κενές θέσεις και να αντικατασταθούν τα τέσσαρα μέλη μεταξύ των οποίων και η κυρία Λίνα Αλεξίου, μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Δηλαδή, η κυβέρνηση επιδιώκει πλήρη ανανέωση του Δ.Σ. της Αρχής.

Από την άλλη πλευρά η Πρόεδρος Ζωή επιμένει πως η μητέρα της και τα υπόλοιπα μέλη πρέπει να παραμένουν στην θέση τους έως ότου λήξει η θητεία τους και η πρόταση της κυβέρνησης να αφορά την πλήρωση των τριών κενών θέσεων.

«Πυροσβεστικό» ρόλο επιχείρησε να παίξει ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) προτείνοντας στις δύο αντικρουόμενες πλευρές να καταθέσουν τις θέσεις τους με νομική τεκμηρίωση προκειμένου η πλειοψηφία της Διάσκεψης να λάβει τις αποφάσεις της.

Σε κάθε περίπτωση η νέα σύγκρουση επιβεβαιώνει το χάσμα ανάμεσα στην κυρία Κωνσταντοπούλου και το Μέγαρο Μαξίμου για ένα ακόμα κρίσιμο θέμα.

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση επιδιώκει μέσω του νέου νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές συχνότητες να δώσει αυξημένες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

Πάντως, το έργο του Νίκου Παππά έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς για να «περάσει» την πρότασή του από την Διάσκεψη θα χρειαστεί την αυξημένη πλειοψηφία των 4/5.

Αυτό σημαίνει πως εκτός από την υποστήριξη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα πρέπει να αποσπάσει μέσω συναινετικών διαδικασιών και την στήριξη της αντιπολίτευσης.

Η αυξημένη πλειοψηφία άλλωστε αποτέλεσε και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις το μόνο εμπόδιο για την αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένα από τα σημερινά μέλη είχαν διοριστεί το 2002.

Αρκετές φορές στο παρελθόν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε επιχειρήσει να ορίσει νέο ΔΣ, όμως, η πρότασή της απορριπτόταν από την Διάσκεψη (διαφωνούσε συνήθως ο Απόστολος Κακλαμάνης) με αποτέλεσμα να ανανεώνεται διαρκώς η θητεία μελών που κανείς δεν… επιθυμούσε.

Σχετικά άρθρα