Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τασούλας καλεί την κυβέρνηση να “συνέλθει” και να υπερασπιστεί τα εθνικά μας θέματα

Ο Τασούλας καλεί την κυβέρνηση να “συνέλθει” και να υπερασπιστεί τα εθνικά μας θέματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, σε δήλωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα εθνικά μας θέματα.

Ο κ. Τασούλας αναφέρεται στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, κάνει λόγο για αλβανική θρασύτητα και υπογραμμίζει την αλυτρωτική πρόκληση του Προέδρου της σκοπιανής Βουλής από τον Καναδά.

Ο κ. Τασούλας καλεί την “πελαγωμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συνέλθει” και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Κώστα Τασούλα:

«Η μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. και η δραματική χειροτέρευση της οικονομίας μας, προϊόντα και τα δύο μίας εξάμηνης κυβερνητικής ασυναρτησίας, δεν έχουν αφήσει αλώβητα τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Πέραν της γενικότερης υποβάθμισης του κύρους της χώρας μας στο διεθνές πεδίο, τους τελευταίους μήνες οι προκλήσεις που δεχόμαστε από γειτονικές χώρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα χωρίς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να «ξεκόβει» προς κάθε κατεύθυνση ότι η οικονομική κρίση δεν συνεπάγεται διάθεση υποχώρησης ή ανοχής σε κανένα εξωτερικό μέτωπο.

Έτσι, έχουμε μεγάλη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, έξαρση της αλβανικής θρασύτητας και σκοπιανές προκλήσεις αλυτρωτικής – επιθετικής μορφής.

Πρόσφατο δείγμα αυτής της συμπεριφοράς είχαμε σε εκδήλωση στο Οντάριο του Καναδά, όπου ο Αντιπρόεδρος της Σκοπιανής Βουλής και πρώην ΥΠΕΞ Α. Μιλόσοσκι μίλησε σε απόδημους συμπατριώτες του έχοντας ως φόντο στο βήμα το χάρτη της δήθεν «Μεγάλης Μακεδονίας» που περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη ως τον Όλυμπο!

Η κλιμακούμενη αυτή προκλητικότητα των γειτόνων μας δεν μπορεί να αποδίδεται αφελώς σε εκκεντρικότητα κάποιων εμπνευστών της ή σε «κατανοητούς» εσωτερικούς λόγους.

Έχει λάβει τελευταία τέτοια έκταση που δεν δικαιούμαστε να την αγνοούμε!

Τα σοβαρά κυβερνητικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος το τελευταίο εξάμηνο δεν μπορεί να θεωρηθούν από κανέναν ευκαιρία προώθησης μονομερών διεκδικήσεων ή βλέψεων κατά της χώρας μας.

Τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την ιστορία μας τα προασπίζουμε ασχέτως εσωτερικών συγκυριών. Η πελαγωμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να συνέλθει και να το κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση!».

Σχετικά άρθρα