Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με εντολή Μαξίμου επανήλθε η διάταξη που “φιμώνει” μετανάστες θύματα αστυνομικής βίας

Με εντολή Μαξίμου επανήλθε η διάταξη  που “φιμώνει” μετανάστες θύματα αστυνομικής βίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Μιχελάκης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μετανάστες, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Τάκης Μπαλτάκος,

Τη σφραγίδα του Αντώνη Σαμαρά παίρνει η διάταξη του μεταναστευτικό κώδικα με την οποία θα απελαύνεται όποιος καταγγέλλει εγκληματικές πράξεις ή περιστατικά ρατσιστικής βίας που δεν αποδεικνύονται από τις αρχές.

Από το πρωί επικρατεί αλαλούμ και ένταση στη Βουλή σε ένα απίστευτο μπρος – πίσω με αδειάσματα και φωνές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης επανέφερε τη ρύθμιση του άρθρου19 στον Κώδικα Μετανάστευσης, την οποία μόλις πριν από μια ώρα είχε αποσύρει για δεύτερη φορά (!) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, αδειάζοντας τον!

«Δεν αποδέχομαι την απόσυρση και θεωρώ ότι πρέπει να μείνει. Η ουσία είναι ότι δεν θα διαλύσουμε το κράτος. Όταν δίνεται μία μάχη στα σύνορα και στα νησιά και τις πόλεις δίνεται μάχη για την προάσπιση των συνόρων της χώρας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μάλιστα μαζί του ήταν ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά στη διάταξη που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς ουσιαστικά απαγορεύεται οι μετανάστες να καταγγείλουν τα όργανα της τάξης!

Η επαναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, να τονίζει ότι διαμορφώνεται νέα ρατσιστική νομοθεσία, που απαγορεύει στους μετανάστες να καταγγέλλουν εγκληματικές πράξεις και περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γρηγοράκος είχε αποσύρει χθες τη ρύθμιση, καθώς είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, και αργότερα την επανακατέθεσε βελτιωμένη.

Το πρωί την απέσυρε πάλι, όμως με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου την κατάσταση πήραν στα χέρια τους Μιχελάκης – Μπαλτάκος…

Σχετικά άρθρα