Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι συζήτησαν Στουρνάρας – Τρόικα

Tι συζήτησαν Στουρνάρας – Τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Ντέκλαν Κοστέλο, Ντέλια Βελκουλέσκου, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζες, Τρόικα,

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι επικεφαλής των θεσμών με κύρια θέματα στην ατζέντα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα capital controls.

«Ο στόχος είναι να αποφευχθεί το bail in των καταθετών» σύμφωνα με αξιωματούχο της Τράπεζας της Ελλάδας τον οποίο επικαλείται το Reuters. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το πιο πιθανό είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει όπως την τελευταία φορά μέσω του ΤΧΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής της ΤτΕ επιδιώκει την άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών ώστε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνουκαθώς την 1η Ιανουαρίου του 2016, ενεργοποιείται πανευρωπαϊκά η Κοινοτική Οδηγία για το «bail in».

Αν και οι κίνδυνοι να κληθούν οι έλληνες καταθέτες να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών έχουν απομακρυνθεί μετά την ειδική πρόβλεψη στην προκαταρκτική συμφωνία Αθήνας-εταίρων για εξασφάλιση σημαντικών κεφαλαίων για τις τράπεζες δεν έχουν εκλείψει.

Σχετικά άρθρα