Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον περιορισμό των εξουσιών του Γιούνκερ σχεδιάζει ο Σόιμπλε

Τον περιορισμό των εξουσιών του Γιούνκερ σχεδιάζει ο Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frankfurter Allgemeine Zeitung, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,

Τον περιορισμό των εξουσιών της Κομισιόν σε κάποιους τομείς αλλά και την ριζική τους αναδιάρθρωση, επιθυμεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής Frankfurter Allgemeine zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σόιμπλε θέλει να ανατεθούν κάποιες από τις εξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε πολιτικά ανεξάρτητες αρχές, υποστηρίζοντας πως η Κομισιόν δεν μπορεί να δρα ως η κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει να πετύχει τον διαχωρισμό του αρχικού καθήκοντος των Βρυξελλών ως θεματοφύλακα των ευρωπαϊκών συνθηκών από τις αυξανόμενες πολιτικές της δραστηριότητες.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως η Κομισιόν δεν μπορεί να δρα ως θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών συνθηκών και παράλληλα να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο ως μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θέλει να το θέσει ως κεντρικό θέμα όταν η Ολλανδία αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016.

Σχετικά άρθρα