Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο δραχμολάγνος Λαπαβίτσας ξαναχτυπά: Η πρόταση εξόδου από το ευρώ είναι ανοιχτή

Ο δραχμολάγνος Λαπαβίτσας ξαναχτυπά: Η πρόταση εξόδου από το ευρώ είναι ανοιχτή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, Δραχμή, Κώστας Λαπαβίτσας, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο”.

Υποστήριξε ότι «η διάθεση και πρόθεση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφοφόρων του να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός στις προγραμματικές του δηλώσεις, στο πρόγραμμά του και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που είπε όχι, και ο ελληνικός λαός αυτό θέλει το είπε σε όλους τους τόνους επανειλημμένως και το είπε και στο δημοψήφισμα».

«Eμείς δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν θα ψηφίσουμε μνημόνιο. Εμείς ψηφίζουμε εναντίον μνημονιακών σχεδίων και μνημονιακών νομοθετημάτων είπε.

Αναφορικά με την υπόθεση με το σχέδιο Βαρουφάκη προσπάθησε να υποβαθμίσει την σημασία των κινήσεων του πρώην υπουργού λέγοντας όμως ότι το σχέδιο που ετοίμαζε «σχέδιο για απαλλαγή από τα δεσμά της ΟΝΕ και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα».

“Ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν ποτέ υπέρ της εξόδου από το ευρώ, ποτέ. Ο κ. Βαρουφάκης έχει πάντα τοποθετηθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Τώρα το τι συζητήσεις έκανε με δυο φίλους του, το τι είπε με τον κ. Τσίπρα ή τι έκανε από εδώ και από εκεί αυτά δεν μπορώ να τα ξέρω γιατί δεν είχα ποτέ εμπλακεί αλλά αυτά δεν συνιστούν σχέδιο. Δεν συνιστούν πρόταση εξόδου όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι.

Κατέληξε λέγοντας: «Η πρόταση εξόδου από το ευρώ πρέπει να είναι καταρχήν ανοιχτή. Nα συμμετέχει ο κόσμος και δεν βασίζεται στο να πάρω τα ΑΦΜ από εδώ και να κάνω και να δείξω. Είναι μια σειρά βημάτων η οποία πρέπει να έχει λογική αλληλουχία και οικονομικό περιεχόμενο. Δεν συνιστούν σχέδιο εξόδου από το ευρώ όλα αυτά που ακούω όλο αυτό το διάστημα.

Δεν είναι αυτά σχέδιο εξόδου από το ευρώ, αυτά ίσως να είναι αναζητήσεις, να είναι κουβέντες, να είναι ορισμένες ιδέες πάντως σχέδιο εξόδου δεν είναι γιατί δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο. Αυτό που υπήρχε ήταν το σχέδιο παραμονής μέσα στο ευρώ και επιτυχίας των σκληρών διαπραγματεύσεων το οποίο απέτυχε. Τα άλλα ήταν αναζητήσεις μεταξύ τυρού και αχλαδίου ίσως…

Σχετικά άρθρα