Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανούσης: Υπονομευτής της Δημοκρατίας ο Βαρουφάκης – Aνάξιος για υπουργός

Πανούσης: Υπονομευτής της Δημοκρατίας ο Βαρουφάκης – Aνάξιος για υπουργός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιάννης Πανούσης, Δραχμή, ΣΥΡΙΖΑ,

Σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Βαρουφάκη με αφορμή τα περί Plan B, άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν έχουμε λαϊκή δημοκρατία», τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας πως «θέλει προσοχή τι λένε όλοι αυτοί».

«Αν θες να παίξεις στο όριο της αστικής δημοκρατίας πρέπει να παίξεις με τους κανόνες της», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε τις κινήσεις Βαρουφάκη μια «έμμεση υπονόμευση της Δημοκρατίας, του καταστατικού μας χάρτη».

Ο κ. Πανούσης εκτίμησε πως οι δηλώσεις Βαρουφάκη «προφανώς χρίζουν δικαστικής διερεύνησης». Αλλά, «όλα αυτά αργούν», όπως είπε. Αυτό που συμβαίνει σε πρώτο στάδιο είναι «η πολιτική απαξία», είπε. «Κάποιοι άνθρωποι με τον τρόπο που λειτούργησαν κατέστησαν ανάξιοι τέτοιων αξιωμάτων», κάτι που όπως επισήμανε είναι «πιο ισχυρή από ειδικά δικαστήρια».

Ο υπουργός απέκλεισε «οποιαδήποτε ανάμειξη του πρωθυπουργού», παρά τις δηλώσεις Βαρουφάκη για το αντίθετο.

Όσον αφορά το Σχέδιο Β’ της αστυνομίας, που είχε αναφέρει ο κ. Πανούσης σε περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν, ο ίδιος εξήγησε ότι «η ασφάλεια της χώρας οφείλει να υπάρχει ένα σχέδιο και στις δύο εκδοχές».

Ωστόσο, όπως ομολόγησε, «όταν το παρουσίασα στον πρωθυπουργό, μου λέει “Γιάννη, αστυνομικές ιστορίες γράφεις;”»

Σχετικά άρθρα