Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πολιτική απομόνωση της Ζωής από Τσίπρα και πολιτικούς αρχηγούς

Η πολιτική απομόνωση της Ζωής από Τσίπρα και πολιτικούς αρχηγούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Βουλής, ΣΥΡΙΖΑ,

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην είναι διατεθειμένος να ανασύρει το όπλο της πρότασης δυσπιστίας κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ωστόσο η δυσαρέσκειά του για τη “θεσμική δυσλειτουργία” και την πολιτική αυτονόμηση με την παράλληλη υπονόμευση της κυβερνητικής προσπάθειας γίνεται καθημερινά πιο έκδηλη.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικού εξοστρακισμού της Ζωής κωνσταντοπούλου με την απουσία τους από την εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρόεδρος της Βουλής για τα 41 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η απόφαση αυτή των πολιτικών αρχηγών ελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του γεύματος στο Προεδρικό Μέγαρο που παρέθεσε την παρασκευή ο Προκόπης Παυλόπουλος, όταν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ζήτησαν ανοιχτά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για τις κοινοβουλευτικές παραφωνίες της κας Κωνσταντοπούλου.

Μετά το άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού έκαναν λόγο για ανειλημμένες υποχρεώσεις του Αλέξη Τσίπρα που δεν θα του επέτρεπαν να παραστεί στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει η Πρόεδρος της Βουλής στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Η στάση που τηρεί πλέον ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι καθαρά στάση αναμονής μέχρι να αντιμετωπιστεί το θεσμικό πρόβλημα που προκάλεσε η κορυφαία πολιτειακή επιλογή του, το οποίο θα γίνει όπως όλα δείχνουν μέσα από τις επικείμενες εκλογές του φθινοπώρου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Τόσκας, Παύλος Πολάκης και Θεανώ Φωτίου.

«Σαράντα ένα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η χώρα και ο λαός βιώνουν την αμφισβήτηση από χρηματοοικονομικά συμφέροντα και όργανα διεθνών οργανισμών, εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διαδικασίες (όπως έγινε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση) στη διαδικασία της νομοθέτησης, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή της Δικαιοσύνης που επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Σχετικά άρθρα