Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βάιτμαν: Ρύθμιση χρέους της Ελλάδας μέσω ESM και ομολόγων

Βάιτμαν: Ρύθμιση χρέους της Ελλάδας μέσω ESM και ομολόγων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Γενς Βάιντμαν, Έβαλντ Νοβότνι, Ελληνικά Ομόλογα, Ελληνικό Ομόλογο, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μπούντεσμπανκ (Γερμανική Κεντρική Τράπεζα), Ομόλογα,

Για παράταση της λήξης των ελληνικών ομολόγων που κρατά η ΕΚΤ κάνουν λόγο δύο κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ως μέσο για την μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας.

Βάιντμαν: Αυτόματη επέκταση των ωριμάνσεων

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν δήλωσε – χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην Ελλάδα – ότι η επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων για τρία χρόνια θα μπορούσε να γίνει στην περίπτωση που η χώρα αιτηθεί την ένταξή της σε ένα πρόγραμμα διάσωσης. «Μία πρόταση της Bundesbank περιλαμβάνει, για παράδειγμα, μία αυτόματη επέκταση των ωριμάνσεων σε όλα τα ομόλογα μιας χώρας όταν αυτή έχει αιτηθεί πρόγραμμα από τον ESM. Aυτό θα μείωνε δραστικά τις χρηματοδοτικές ανάγκες ενός πιθανού προγράμματος», είπε ο Βάιντμαν.

Η ΕΚΤ δεν θα έχει κεντρικό ρόλο στο 3ο πακέτο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με το Reuters, ο αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Εβαλντ Νοβίτνι αναφερόμενος στην λήξη ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου που κρατά η ΕΚΤ είπε ότι θα πρέπει η Τράπεζα να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης των ωριμάνσεων των ομολόγων αυτών.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός Grexit ο κ. Νοβότνι είπε ότι ο κίνδυνος είναι σαφώς μικρότερος πλέον χωρίς όμως να αποκλείει να συμβεί ένα ατύχημα. Σε ό,τι αφορά στο τρίτο πρόγραμμα είπε ότι αναμένει μια ευτυχή κατάληξη των συζητήσεων προβλέποντας ωστόσο ότι ο ΕΚΤ δεν θα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτό το πακέτο.

Σχετικά άρθρα