Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Τσίπρας στη Ζωή πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου

Τι είπε ο Τσίπρας στη Ζωή πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μνημόνιο, Πρόεδρος της Βουλής, ΣΥΡΙΖΑ,

Προς προσωρινή κατάπαυση του πυρός… μέχρι νεωτέρας φαίνεται ότι κατευθύνεται η μετωπική σύγκρουση Τσίπρα  Κωνσταντοπουλου μετά τη συνάντηση των δυο στο Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι για τον επόμενο μήνα μετά την υπερψήφιση και του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων, ο πρωθυπουργός εξασφάλισε έναν μήνα “ηρεμίας” αφού δεν έχει υπολειπόμενα σκληρά νομοθετήματα που πρέπει να φέρει προς κύρωση στη Βουλή.

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου από τη «θεσμική δυσαρμονία» της Κωνσταντοπούλου

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, πως ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην τον προβληματισμό του για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε την κ. Κωνσταντοποούλου στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από αίτημα της ίδιας.

Κωνσταντοπούλου: «Κοινή μας δέσμευση η διαφύλαξη των δικαιωμάτων του λαού»

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου τελείωσε λίγο πριν τις 3:45.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως η ιδία και ο πρωθυπουργός είχαν μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και τη θωράκιση της Δημοκρατίας και του λαού.

Με τον πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαι του λαού και τη συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που πολύ θέλουν να δουν να πλήττεται», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Είναι αδιαπραγμάτευτη η στράτευσή και του πρωθυπουργού και η δική που στην υπεράσπιση του λαού.Εξέθεσα εκείνα που αποτελούν απαιτούμενα βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση με την άμυνα της χώρας για το χρέος. Θέλω να πω ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις είναι σημαντικό οι εκπρόσωποι των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια ακόμη και αν έχουν διαφορετικές απόψεις να μιλούν και να καταλήγουν σε λύσεις.Αυτές τις στιγμές που η Ελλάδα είναι σε δοκιμασία είναι ανάγκη η εκπρόσωποι των θεσμών να μιλούν με ευθύτητα και να καταλήγουν σε λύσεις».

Σχετικά άρθρα