Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης θέλει εκλογή Προέδρου στη ΝΔ από τη βάση

Ο Μητσοτάκης θέλει εκλογή Προέδρου στη ΝΔ από τη βάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Η εκλογή νέου προέδρου στη Ν.Δ. πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες.

«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο όπου το μείζον στις προσεχείς εβδομάδες είναι η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, κάτι που μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους εξακολουθεί να παραμένει μετέωρο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σε περίπτωση που δρομολογηθούν από την κυβέρνηση πολιτικές εξελίξεις πριν την εκλογή νέου προέδρου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: «Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόεδρο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο οποίος θα οδηγήσει το Κόμμα συντεταγμένα στην εκλογική μάχη».

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της εκλογής εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν υπάρχουν Νεοδημοκράτες που να διαφωνούν με το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και την τήρηση του καταστατικού.

«Η ανοικτή διαδικασία αποτελεί θεσμική κατάκτηση για τη Ν.Δ. και μου είναι αδιανόητη οποιαδήποτε υπαναχώρηση από αυτή. Άλλωστε η εθελοντική συμμετοχή απλών πολιτών στην εκλογή του νέου προέδρου θα είναι οξυγόνο για τη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα