Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αγωνία της Ζωής – Δεν θέλει να της πάρει ο Αλέξης τον θρόνο της Βουλής

Η αγωνία της Ζωής – Δεν θέλει να της πάρει ο Αλέξης τον θρόνο της Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μνημόνιο, Πρόεδρος της Βουλής, ΣΥΡΙΖΑ,

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωρίζει ότι έχει “τελειώσει”. Και επειδή η καρέκλα της Προέδρου της Βουλής είναι γλυκιά, η Ζωή έδωσε ρεσιτάλ πολιτικαντισμού στην ομιλία της στη Βουλή για να παραμείνει στην καρέκλα της.

Μιλώντας από τη βήμα της Βουλής επανέλαβε τα γνωστά περί πραξικοπήματος, εκβιασμού και πειθαναγκασμού της νόμιμης αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά ταυτόχρονα έσπευσε να δηλώσει ότι τιμά προσωπικά τον πρωθυπουργό και αναγνωρίζει τις αληθινές προσπάθειες που καταβάλει για μια έντιμη συμφωνία.

Με άλλα λόγια, “σε παρακαλώ Αλέξη, μην με διώξεις από τον θρόνο μου, τι θα απογίνω εγώ χωρίς θρόνο;”.

Η θλιβερή εικόνα της φαίνεται μέσα από τα λόγια της. Με φτηνά ρητορικά λογίδρια, κατήγγειλε το σύμπαν αλλά… τιμά τον Αλέξη. Συμπάσχει με τον Αλέξη. Πόσο λυπάται τον κακόμοιρο Αλέξη.

«Τον εκβιασμό που γίνεται και μετακυλίεται κατά ριπάς στη Βουλή , με την αξίωση να υποκύψει, κανείς δεν μπορεί να τον αρνηθεί, να τον συγκαλύψει ή να τον καλλωπίσει» και συνέχισε:

«Έδωσε σκληρό αγώνα η κυβέρνηση για να κάνει πράξη αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε. Κάποιοι στην Ευρώπη θέλουν να απελπίσουν συνολικά και συλλογικά τους λαούς για να τους πείσουν ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει νόημα. Η λέξη εκβιασμός και πραξικόπημα παραπέμπουν στην εκτροπή που συντελείται στην ΕΕ» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Το να εκβιάζεις ένα κυρίαρχο κράτος αν δεν ενδώσει ή αν δεν αποδεχθεί αυτά που εμπίπτουν στην εθνική κυριαρχία του και να χρησιμοποιείς την ΕΚΤ ως εργαλείο εκβιασμού αποτελεί ευθεία παράβαση του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου αλλά και δόλια συμπεριφορά».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ακόμα ότι τιμά την αγωνιστικότητα του πρωθυπουργού αλλά και την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων του, για να δώσουμε μαζί όπως είπε, «τις καλές μάχες και να τις κερδίσουμε».

«Είναι προς τιμή του πρωθυπουργού να μιλά για τον εκβιασμό που υπέστη ως αρχηγός κράτους και την προσωρινή δοκιμασία στην οποία υπεβλήθη», σημείωσε.

Όμως, πρόσθεσε, δεν πρέπει να αμφισβητούμε τον αμετάπειστο στόχο των δανειστών να μας ακυρώσουνε να μας εξευτελίσουν, να μας φέρουν αντιμέτωπους Εκ του πονηρού προσπαθούν να μας κάνουν να γλιστρήσουμε», πρόσθεσε. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε “όχι”.

Δεν μας λέει η Ζωή, όπως δεν μας λέει και ο Λαφαζάνης, ποια είναι η εναλλακτική. Αρνείται σθεναρά να καταθέσει στη Βουλή και την κοινωνία την πρότασή της, γιατί απλά δεν έχει πρόταση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της, που προσπάθησε να ανατρέψει τον Ανδρέα Παπανδρέου από Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το 1975. Μόνο που ο Ανδρέας δεν ήταν Αλέξης. Του τράβηξε του Κωνσταντόπουλου μια διαγραφή όλη δική του που τον έστειλε εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής για 15 χρόνια.

Αν και Κεντρώος ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (πριν τη Χούντα), στη μεταπολίτευση έγινε ΠΑΣΟΚος και στο τέλος κατέληξε στον Συνασπισμό.

Το μίσος του για τον Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο είχε ξεκινήσει από την εποχή της Ενώσεως Κέντρου (προδικτατορικά), τον “ανέδειξε” σε κατήγορο του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Δέχτηκε να γίνει κατήγορος του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης, της βρόμικης συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – Συνασπισμού. Το 2010 ολοκλήρωσε τη λαμπρή του πολιτική σταδιοδρομία γινόμενος για ένα καλοκαίρι Πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται Αλέξη, να έχεις το νου σου…

Σχετικά άρθρα