Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παππάς βλέπει “ρήγμα”, ο Λαφαζάνης “ενότητα” και ο Βαρουφάκης ψήφισε “ναι”

Ο Παππάς βλέπει “ρήγμα”, ο Λαφαζάνης “ενότητα” και ο Βαρουφάκης ψήφισε “ναι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, Μνημόνιο, Νίκος Παππάς, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΣΥΡΙΖΑ,

Της τρελής το πανηγύρι συνεχίζεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και η Βουλή ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το δεύτερο προαπαιτούμενο νομοσχέδιο, η επιβεβαίωση της ρωγμής στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός παρά τις διαβεβαιώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ενωμένος μέσα από τις διαφορετικότητές του.

Πράγματι, στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια είναι κάτι συνηθισμένο βουλευτές ενός κόμματος να διαφωνούν με τη γραμμή της ηγεσίας του, να διαφοροποιούνται όταν έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή και αυτό να αντιμετωπίζεται ως κάτι φυσιολογικό. Και στο δικό μας Σύνταγμα προβλέπεται, επίσης, οι βουλευτές να ψηφίζουν κατά συνείδηση.

Όμως εδώ συμβαίνει το εξής ιδιαίτερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει μνημόνια, τα οποία εάν δεν είχαν την υποστήριξη της αντιπολίτευσης δεν θα πέρναγαν και η χώρα θα βυθιζόταν στην οικονομική, κοινωνική και εθνική καταστροφή (έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και με ευθύνη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Λαφαζάνης και η παρέα του (εκ του ασφαλούς. αφού ψηφίζει η αντιπολίτευση) παριστάνουν τους “καθαρούς αριστερούς” απέναντι στους “μνημονιακούς αριστερούς” του υπόλοιπου ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λαφαζάνης και η παρέα του οικοδομούν το προφίλ της “απροσκύνητης Αριστεράς”, της “καθαρής Αριστεράς”.

Μόνο που η Αριστερά αυτή, του Λαφαζάνη, είναι και άκρως επικίνδυνη, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς τους σχεδιασμούς για κατάληψη του Νομισματοκοπείου για την έκδοση εθνικού νομίσματος, ή διαδίδοντας ότι υπάρχει “εναλλακτική” στα μνημόνια την οποία όμως δεν τη λένε, λες και μας την κρατάνε έκπληξη.

Πράγματι, η μεταφυσική σωτηριολογία του Λαφαζάνη, που δεν υπολείπεται σε τίποτα τον μετά θάνατον παράδεισο που υπόσχονται οι θρησκείες, δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά.

Όπως οι θρησκείες μιλάνε γενικά και αόριστα για μετά θάνατο παράδεισο, έτσι και ο Λαφαζάνης συνεχώς αναφέρεται γενικά και αόριστα σε κάποια “εναλλακτική” και όλη αυτή η μπουρδολογία, διότι ό,τι λέγεται στον αέρα δίχως λογική τεκμηρίωση συνιστά μπούρδα, πλασάρεται ως “Αριστερά”.

Μόνο που η Αριστερά έχει ως όχημά της τη λογική και όχι τη σωτηριολογία. Ο Λαφαζάνης το γνωρίζει αυτό, άρα συνειδητά εξαπατά τους απλοϊκούς ανθρώπους που τον πιστεύουν ότι έχει κάποια “εναλλακτική”.

Επειδή όλο αυτό το παιχνίδι παίζεται με πολιτική ανηθικότητα, ο Λαφαζάνης και η παρέα του πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ή να μας πουν ακριβώς ποια είναι η εναλλακτική τους ή αλλιώς να τους διαγράψει ο πρωθυπουργός.

Το δικαίωμα στην μπούρδα δεν μπορεί να θεωρείται ως δικαίωμα στην άλλη άποψη, γιατί απλά οι μπούρδες του Λαφαζάνη δεν συνιστούν άλλη άποψη! Άποψη είναι μόνο ότι στηρίζεται σε λογική τεκμηρίωση.

Η ψηφοφορία στη Βουλή

Η κυβέρνηση διατήρησε την πλειοψηφία των 120 εδρών. Μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ στην οποία συμμετείχαν 298 Βουλευτές (απουσίασαν ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ και ο Κυριάκος Χαρακίδης από το Ποτάμι) συνολικά υπήρξαν 230 υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες), 63 κατά (Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ) και 5 παρών.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν 31 κατά (32 ήταν την περασμένη εβδομάδα) και 5 παρών (από 6). Από το όχι μετακινήθηκε μόνο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ολοκληρώσαμε τον κύκλο των προαπαιτούμενων», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα, αλλά νομίζω ότι θα ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες της συμφωνίας και θα τα δούμε όλα στα συλλογικά μας όργανα, όπως προβλέπεται».

“Όλα μια χαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του” δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξηγώντας ότι “οι διαφορές είναι δύναμη δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα μας”.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ όχι ψήφισαν οι:

Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Δελημήτρος, Αθανάσιος Σκούμας, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ παρών ψήφισαν: Ηρώ Διώτη, Κωστής Δερμιτζάκης, Δανάη Τζληκα Κωστοπούλου, Νίνα Κασιμάτη, Βασιλική Λέβα.

Σχετικά άρθρα